«Ο Νονός»: Βρήκαμε το θρυλικό μπαρ της ταινίας στη Σικελία!

Η ταινίαΟ Νονός” σήμερα θεωρείται μια από τις κορυφαίες κινηματογραφικές τριλογίες όλων των εποχών κι εμείς βρήκαμε το μπαρ που επισκέφτηκε ο Κορλεόνε καθώς βρισκόταν στη Σικελία.

Η ανεπανάληπτη σκηνή στη Σικελία

Bar Vitelli - Ο Νονός

Η ιστορία στη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας έχει ως εξής: Ο Μάικλ Κορλεόνε ενώ κρύβεται στη Σικελία λόγω των δολοφονιών που έχει διαπράξει έκατσε στη σκιερή βεράντα ενός τοπικού μπαρ της Σικελίας μετά από μια κουραστική μέρα κυνηγιού με τους σωματοφύλακες του στα βουνά.

Εκεί, άρχισε να συζητά με τον ιδιοκτήτη του μπαρ μιλώντας για ένα όμορφο κορίτσι που είχε δει στο δρόμο. Ο άντρας σύντομα συνειδητοποίησε ότι ο άντρας περιγράφει την κόρη του και επέστρεψε πίσω στο μπαρ, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς ποιον μόλις είχε συναντήσει.

Ο Κορλεόνε ζήτησε από τον σωματοφύλακά του να φέρει πίσω τον εξαγριωμένο πατέρα της κοπέλας. Όταν εκείνος γύρισε, ο Κορλεόνε του αποκάλυψε το όνομά του – «μία πληροφορία για την οποία άλλοι θα πλήρωναν» – και του ζητά να δει την κόρη του, «κάτω από την επίβλεψη της οικογένειάς» της και «με όλο το σεβασμό». Όπως συνήθιζε να λέει ο Μάικλ Κορλεόνε, του έκανε «μία πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί».

Δείτε την σκηνή στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=200&v=p7KDJy9jO1Q

Το μπαρ στο σήμερα

Το μπαρ Vitelli βρίσκεται στη Savoca, μια ήσυχη πόλη στην επαρχία της Μεσσίνα στην ιταλική περιοχή της Σικελίας, που βρίσκεται ανατολικά του Παλέρμο. Μάλιστα είναι ακόμα και σήμερα σε λειτουργία. Η είσοδος του μπαρ είναι ολόιδια με αυτή που βλέπουμε στην ταινία, ενώ οι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με φωτογραφίες από την περίοδο των γυρισμάτων.

Bar Vitelli, Σικελία

Όποιος βρεθεί στη Σικελία και θέλει να το επισκεφθεί μπορεί να το βρει στη Πλατεία Fossia No 7, αλλά και να δοκιμάσει τη διάσημη Granita di limoni, το αγαπημένο ποτό του Coppola το καλοκαίρι του 1971.

Bar Vitelli, Σικελία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ