Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
28.9 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΤο ομορφότερο σπίτι του Αιγαίου βρίσκεται στη Σύρο. Θεϊκή πολυτέλεια και θέα...

Το ομορφότερο σπίτι του Αιγαίου βρίσκεται στη Σύρο. Θεϊκή πολυτέλεια και θέα αντάξια βασιλιάδων! (Photos)

Οι BLOCK722 έχουν έδρα στην Αθήνα και ιδρύθηκαν από το Σωτήρη Τσέργα και την Κάτια Μαργαρίτογλου το 2009.

Στη Νάξο θα συναντήσεις την πιο παράξενη βίλα του κόσμου με την πιο συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο!

Με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τη διαχείριση έργου το γραφείο έχει πλέον δημιουργήσει ένα πλούσιο πορτφόλιο με έργα όπως κατοικίες, καταστήματα, αλλά και κτίρια γραφείων.

- Advertisement -

Ένα από πιο καλαίσθητα έργα τους είναι η «Θερινή Κατοικία Ι», ένα σπίτι που εμπεριέχει την φιλοσοφία της μίνιμαλ αρχιτεκτονικής και αναδεικνύεται μέσα από τον χαρακτήρα του νησιού που το φιλοξενεί, την αρχοντική Σύρο.

Η εντυπωσιακή κατοικία με την θέα προς το Αιγαίο προορίζεται για ένα ζευγάρι και διαθέτει τέσσερις ξενώνες.   Βασική απαίτηση των πελατών ήταν η μεγιστοποίηση της θέας προς τον κόλπο της Πλαγιάς. Κεντρική ιδέα ήταν η ενοποίηση των ποικίλων χώρων της κατοικίας κάτω από μια κοινή επιφάνεια με θέα τη θάλασσα.

Ο αρχικός ορθογωνικός όγκος αποδομείται με τη δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων – περασμάτων σε όλες τις πλευρές. Οι επιμέρους κτιριακοί όγκοι, τοποθετούνται παράλληλα με φυγή προς την θέα του κόλπου, και συνδέονται νοητά μέσω της ενιαίας πλάκας οροφής.

Η είσοδος βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου, ακολουθώντας ήπια κάθοδο μέσω μικρών αυλών φυτεμένων με τοπικά αρωματικά βότανα. Ο κύριος όγκος του κτιρίου φιλοξενεί του κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο λίγο ψηλότερος όγκος που είναι επενδεδυμένος με τοπική πέτρα στεγάζει τον ιδιωτικό χώρο του ζευγαριού.

Ο σχεδιασμός των ξενώνων διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Κύρια επιθυμία ήταν η δημιουργία χώρων οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι αλλά θα έχουν, παράλληλα, άμεση πρόσβαση στην πισίνα και στους κοινόχρηστους χώρους του κύριου κτιρίου.

Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου ακολουθεί το ανάγλυφο του φυσικού τοπίου μέσα από μονοπάτια και διαφορετικά επίπεδα που ορίζουν περιοχές χαλάρωσης, είτε ανοιχτές είτε προστατευμένες από τον ήλιο.

Καρδιά του κτιρίου κατά τους ηλιόλουστους μήνες του καλοκαιριού, αποτελεί ο χώρος μεταξύ του κυρίου σπιτιού και του ξενώνα, όπου όλοι θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το Αιγαίο.

Που βρίσκεται η «κρυφή» παραλία του Αιγαίου. Η θάλασσα περνάει κάτω από έναν επιβλητικό βράχο που δημιουργεί μια φυσική πισίνα

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,289LikesΚάντε Like
88,141 FollowersΑκολουθήστε
174,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ