Ένας δρόμος στο Παρίσι πήρε το όνομα του θρύλου της μουσικής Ντέιβιντ Μπάουι, με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 8/1 ανήμερα της ημέρα των γενεθλίων του μουσικού, ο οποίος αν ζούσε θα γινόταν 77 χρονών. Ο μουσικός πέθανε το 2016 σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο.

Η Rue David Bowie βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Austerlitz στο 13ο διαμέρισμα στα νοτιοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δήλωση του δημοτικού συμβουλίου του Παρισιού. Αν και Βρετανός ο ίδιος, είχε μια ιδιαίτερη σύνδεση με το Παρίσι και αυτό η γαλλική πρωτεύουσα το αναγνωρίζει και το τιμά.

Η θυγατρική του CNN, BFMTV, μίλησε με θαυμαστές του Bowie που είχαν συγκεντρωθεί στα εγκαίνια. Κάποιες από τις δηλώσεις:

«Μόλις είχα δάκρυα στα μάτια μου… για μένα που είμαι θαυμαστής για πάνω από 30 χρόνια είναι πραγματικά συγκινητικό», είπε η Karine.

«Τώρα το μόνο πράγμα που πιστεύω ότι είναι ντροπή είναι ότι δεν υπάρχουν σπίτια εδώ, ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε στην οδό David Bowie… Θέλω ένα σπίτι στην οδό David Bowie».

Ο Jean, ένας δημοσιογράφος που είπε ότι ήξερε καλά τον Bowie, είπε στο BFMTV ότι ο καλλιτέχνης ένιωθε μια σύνδεση με το Παρίσι.

«Είναι μια πόλη που του άρεσε πολύ, είναι μια πόλη με μουσεία, είναι μια πόλη με νυχτερινά κέντρα, είναι όλα όσα αγάπησε», είπε ο Jean.

«Ήταν κάποιος που του άρεσε να δουλεύει πάνω του, που γνώριζε όλους τους Γάλλους συγγραφείς, τους φιλοσόφους και όλα αυτά. Έτσι ένιωθε πολύ σαν στο σπίτι του στο Παρίσι».

Το δημαρχείο του 13ου διαμερίσματος φιλοξενεί επίσης μια έκθεση τέχνης αφιερωμένη στον Μπάουι από τις 4 έως τις 13 Ιανουαρίου, η οποία «φαντάστηκε και σχεδιάστηκε από τον φωτογράφο Geoff MacCormack και τον ζωγράφο George Underwood, παιδικούς φίλους του καλλιτέχνη», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μπάουι ήταν γνωστός για τον απαράμιλλο ήχο και την ικανότητά του σαν χαμαιλέοντας να επανεφεύρει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Από έναν άγνωστο με το όνομα David Jones, μέχρι το διαστημικό εξωγήινο alter ego του «Ziggy Stardust», μέχρι την αποχώρησή του ως ο επηρεασμένος από την ψυχή Thin White Duke, ο Bowie “παντρεύτηκε” τη μουσική και τη μόδα με έναν τρόπο που λίγοι καλλιτέχνες μπόρεσαν να το κάνουν.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ