Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
32 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠαρίσι: Το Λούβρο αυξάνει τις τιμές του εν όψει των θερινών Ολυμπιακών...

Παρίσι: Το Λούβρο αυξάνει τις τιμές του εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Τώρα θα πληρώνετε περισσότερα χρήματα για να δείτε τη Μόνα Λίζα… Το Λούβρο αυξάνει την τιμή εισόδου του εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η αύξηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, έρχεται εν μέσω ευρύτερων ανησυχιών για την αύξηση του κόστους διαμονής και μεταφοράς ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Το Μουσείο του Λούβρου ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη βασική τιμή του εισιτηρίου στα 22 ευρώ από 17 ευρώ από τον επόμενο μήνα, ως το τελευταίο σημάδι ότι οι επισκέπτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

- Advertisement -

Το Λούβρο, το οποίο αναμένει να έχει υποδεχθεί σχεδόν 9 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι το τέλος του έτους, είπε ότι η αύξηση των τιμών κατά περίπου 30% θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου και ήταν μέρος της προσπάθειας του μουσείου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και να στηρίξει τα δωρεάν προγράμματα εισαγωγής που απευθύνονται στους κατοίκους της περιοχής.

Αν και η αύξηση δεν συνδέθηκε άμεσα με τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θεωρήθηκε ως μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης ανόδου των τιμών σε ολόκληρη τη γαλλική πρωτεύουσα καθώς προετοιμάζεται να φιλοξενήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους στην πόλη για τους Αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 20 Ιουλίου έως 8 Σεπτεμβρίου.

Λούβρο

Τον περασμένο μήνα, το πρακτορείο μεταφορών της πόλης συζήτησε εάν θα διπλασιάσει την τιμή μιας διαδρομής με το μετρό — σε 4 € από 2,10 € — για τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων για να καλύψει το αυξημένο κόστος λειτουργίας για την κάλυψη της υψηλότερης ζήτησης.

Οι ξενοδόχοι αναμενόταν επίσης να αυξήσουν τις τιμές για τους Αγώνες, προκαλώντας ανησυχίες για αύξηση αυτή, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η αυξημένη τιμή εισόδου, ωστόσο στο μουσείο ήταν μέρος μιας ευρύτερης ανανέωσης που ήταν ήδη σε εξέλιξη, ανέφερε το Λούβρο.

Από τον διορισμό της ως πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου το 2021 , η Laurence des Cars προσπάθησε να ανανεώσει το κρατικό μουσείο, με σχέδια να ανοίξει μια νέα είσοδο στην ανατολικότερη πρόσοψή του για να διαχειριστεί την ακατάπαυστη συμφόρηση για να μπει μέσα κανείς από την εμβληματική Πυραμίδα του Λούβρου. Με αυτόν τον τρόπο, η des Cars ελπίζει να προσελκύσει ξανά τους Παριζιάνους που σταδιακά απωθήθηκαν από την ασφυκτική εισροή των τουριστών.

Το Λούβρο φιλοξενεί περισσότερα από 33.000 έργα τέχνης, από ελληνικά μαρμάρινα γλυπτά μέχρι καθηλωτικούς πίνακες της Αναγέννησης. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η Μόνα Λίζα, του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ίσως ο πιο διάσημος πίνακας στον κόσμο, έχει βάλει στο Λούβρο αυτό που ονομάστηκε «πρόβλημα της Μόνα Λίζα». Η απαράμιλλη γοητεία του προσελκύει ξέφρενο αριθμό τουριστών, δημιουργώντας ένα χάος που έχει απογοητεύσει τους κατοίκους της περιοχής.

Φέτος, η des Cars περιόρισε την ημερήσια επισκεψιμότητα σε 30.000 επισκέπτες, από 45.000 που ήταν μέχρι πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Πρέπει να εξισορροπήσουμε ξανά το Λούβρο», είπε η de Cars όταν ανακοίνωσε την αλλαγή.

Η νέα τιμή θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους τουρίστες

Οι Γάλλοι αποτελούν το 30% των επισκεπτών, αλλά περισσότεροι από τους μισούς δεν χρειάζεται να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για είσοδο επειδή είναι παιδιά ή δικαιούνται δωρεάν είσοδο, είτε στο πλαίσιο ενός προγράμματος για κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω των 26 ετών είτε για άτομα σε ορισμένα επαγγέλματα. Αντίθετα το κόστος για την πλειοψηφία των τουριστών, ειδικά οικογενειών, μπορεί να είναι ως και αποτρεπτικό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,197 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ