Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚολύμπι στον Σηκουάνα: Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε ...μπάνιο στο δημοφιλές ποτάμι...

Κολύμπι στον Σηκουάνα: Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε …μπάνιο στο δημοφιλές ποτάμι του Παρισιού!

Ένα ολοκληρωμένο έργο καθαρισμού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι για τη μετατροπή των επιβλαβών νερών του Σηκουάνα σε σημείο κολύμβησης.

Κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, θα πραγματοποιηθούν κάποιες κολυμβητικές εκδηλώσεις στα νερά του Σηκουάνα.

- Advertisement -

Είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για τον καθαρισμό του ποταμού και την ασφάλεια του για τους κολυμβητές.

Αν και ο ποταμός φιλοξένησε εκδηλώσεις κολύμβησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1900, η ​​κολύμβηση στον Σηκουάνα έχει απαγορευτεί από το 1923 λόγω του κινδύνου από την κυκλοφορία των σκαφών και τη ρύπανση των υδάτων.

Τώρα, η πόλη θέλει να αναβιώσει το ποτάμι ως σημείο κολύμβησης τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και μέχρι το 2025 και για το κοινό.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσει κανείς στον Σηκουάνα;

Ενώ οι όχθες του Σηκουάνα μπορεί να είναι ένα ρομαντικό μέρος για μια βόλτα, τα νερά του έχουν γίνει τόσο τοξικά ακόμα και τα ψάρια αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Εκτός από χωματερή για σπασμένα ποδήλατα και σκουπίδια, ο ποταμός του Παρισιού είναι μολυσμένος από ακατέργαστα λύματα.

Η κύρια λειτουργία της πλωτής οδού τώρα είναι η μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων με βάρκες.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι έτοιμα να αλλάξουν. Οι επισκέπτες της πόλης σε λίγα χρόνια μπορεί να βρεθούν να κάνουν μια βουτιά στα διάσημα νερά!

Έργο 1,4 δισ. ευρώ για την ανάκτηση του Σηκουάνα

Ένα ολοκληρωμένο έργο καθαρισμού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μετατροπή των επιβλαβών νερών του Σηκουάνα σε σημείο κολύμβησης.

Η πρωτοβουλία σέρνεται για δεκαετίες, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες που πλησιάζουν έχουν επιταχύνει τα έργα.

Το ποτάμι πρέπει να είναι έτοιμο για το Ολυμπιακό τρίαθλο και τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους, ακολουθούμενο από τους Παραολυμπιακούς.
Ο Σηκουάνας θα είναι επίσης το επίκεντρο της τελετής έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στα νερά και στις όχθες.

Το έργο καθαρισμού περιλαμβάνει την καταστολή των σπιτιών και των πλωτών κατοικιών που αδειάζουν τα λύματα τους στο ποτάμι και τη βελτίωση των σταθμών επεξεργασίας λυμάτων.

Τεράστιες λεκάνες αποθήκευσης βρίσκονται επίσης υπό κατασκευή για να αποτρέψουν τα λύματα γεμάτα βακτήρια να χυθούν στον ποταμό όταν βρέχει.

Πότε θα μπορέσουν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν στον Σηκουάνα;

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ποταμός πρόκειται να ανοίξει για το κοινό το καλοκαίρι του 2025. Το Δημαρχείο μελετά τις τοποθεσίες πέντε σημείων κολύμβησης κατά μήκος του Σηκουάνα, τόσο εντός του Παρισιού όσο και πιο μακριά.

Πιθανότατα θα υπάρχουν δύο στις όχθες του Parc Rives de Seine και ένα στον βραχίονα Marie στο Paris Centre, ένα στο λιμάνι του Bercy στο 12ο διαμέρισμα και ένα στο Allée du Bord-de-l’Eau στο Ο Μπουά ντε Μπουλόν στο 16ο.

Με το Παρίσι να αντιμετωπίζει θερινές θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050, τα νερά που μπορούν να κολυμπήσουν θα βοηθήσουν επίσης την πόλη να είναι πιο βιώσιμη στο μέλλον.

Το έργο ελπίζει επίσης να εμπνεύσει άλλες πόλεις να αρχίσουν να κάνουν ασφαλέστερες τις πλωτές οδούς τους.

«Θα δημιουργήσει κύμα, θα λέγαμε, σε όλο τον κόσμο, επειδή πολλές πόλεις παρακολουθούν το Παρίσι», λέει ο Dan Angelescu, ένας επιστήμονας που παρακολουθεί την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα για το Δημαρχείο με τακτικές δειγματοληψίες.

«Είναι η αρχή ενός κινήματος», λέει. «Το ελπίζουμε, τουλάχιστον».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ