Με το πλεονέκτημα να ατενίζει από ψηλά όλη την Πελοπόννησο αλλά και με το κατάφυτο τοπίο ολόγυρά του, αφού βρίσκεται μέσα στο ελατόδασος του Μαινάλου, το γραφικό αυτό χωριό στην Αρκαδία είναι ένα υπέροχο ορεινό χωριό που μας περιμένει για μια όμορφη φθινοπωρινή αλλά και χειμερινή εκδρομή! Ο λόγος για το «πέτρινο» Ζυγοβίστι.

Ζυγοβίστι Αρκαδίας πλατεία χωριού
 ελατόδασος του Μαινάλου

Όποια εποχή κι αν επιλέξετε να βρεθείτε στο όμορφο αυτό χωριό της Αρκαδίας, το Ζυγοβίστι δεν θα σας απογοητεύσει. Θέλετε το τοπίο του μέσα στο πράσινο του Μαινάλου; Θέλετε η υπέροχη θέα του στην Πελοπόννησο; Θέλετε η φιλοξενία των κατοίκων του; Όλα οδηγούν σε έναν τόπο που είναι ειδυλλιακός από κάθε άποψη.

- Advertisement -
Ζυγοβίστι Αρκαδίας χωριό στο μαίναλο με θέα

Ένα ιστορικό χωριό

Το Ζυγοβίστι βρίσκεται πολύ κοντά στη Δημητσάνα, που αξίζει επίσης να την επισκεφθείτε, καθώς είναι το “χωριό των δύο λόφων”, μεταφέροντας ολοζώντανους στο σήμερα τους θρύλους και τους μύθους της Ελλάδας.

Ζυγοβίστι Αρκαδίας εκκλησάκια μέσα στο δάσος

Το Ζυγοβίστι ξεχωρίζει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών του, που θα σας συνεπάρει. Η κεντρική πλατεία ξεχωρίζει για την γραφικότητά της, με έναν μεγάλο πλάτανο στο κέντρο της, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας.

Ζυγοβίστι Αρκαδίας χωριό με θέα στην πελοπόννησο

Η ιστορία του χωριού ξεκινά τον 17ο αιώνα, με πολλά εκκλησάκια να μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του, αλλά και το δημοτικό του σχολείο που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια επιβάλετε, για να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική.

Ζυγοβίστι Αρκαδίας σδραστηριότητες στη φύση

Σταθείτε στα διάφορα σημεία του χωριού όπου η θέα σε όλη την Πελοπόννησο είναι μαγευτική, ενώ το ελατόδασος του Μαινάλου, όπου έχουν καταγραφεί και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέρει μοναδικές εικόνες. Κατά την επιστροφή σας μην αμελήσετε να πάρετε παραδοσιακά προϊόντα, με έμφαση στο ντόπιο μέλι που μοσχομυρίζει!

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ