Η Malaysia Airlines Berhad (MAB) έχει παραλάβει το πρώτο της A350-900, που εκμισθώνεται από την Air Lease Corporation (ALC).

Έτσι η Malaysia Airlines γίνεται η 17η αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιεί το νεότερο, πιο σύγχρονο και αποδοτικό αεροπλάνο διπλού κινητήρα στον κόσμο.

Η παράδοση γιορτάστηκε κατά την άφιξή του, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Itria cucina italiana: Ίδιο πάθος, νέο όνομα για το Popeye bistro!

Malaysia Airlines

Η ALC λαμβάνει το πρώτο της A350-900 από μία παραγγελία 29 αεροσκαφών A350. Τελικά η Malaysia Airlines θα λειτουργήσει έξι A350-900, όλα μισθωμένα από την ALC.

Η Malaysia Airlines θα χρησιμοποιήσει αρχικά το αεροσκάφος για πτήσεις εντός της Ασίας. Από το πρώτο τρίμηνο του 2018, το A350 θα πραγματοποιήσει την κορυφαία πτήση μακρινών αποστάσεων της αεροπορικής εταιρείας, από την Κουάλα Λουμπούρ στο Λονδίνο.

Οι αεροπορικές «ψηφίζουν» Ελλάδα

Η Malaysia Airlines είναι ο πρώτος φορέας που προσφέρει καμπίνα Πρώτης Θέσης στο A350-900. Το αεροσκάφος είναι διαμορφωμένο με καμπίνα τριών κατηγοριών, με συνολικά 286 θέσεις. Από αυτές οι τέσσερις είναι Πρώτης Θέσης, 35 στην Business Class, με καθίσματα που μετατρέπονται σε πλήρως επίπεδα κρεβάτια, και 247 στην Οικονομική Θέση.

Η Malaysia Airlines εκμεταλλεύεται ήδη 24 αεροσκάφη Airbus, συμπεριλαμβανομένων έξι A380, 15 A330-300 και τρία A330-200F στα περιφερειακά της δρομολόγια και στις υπηρεσίες μακράς διαδρομής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines, Ισιάμ Ισμαήλ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε αυτή τη νέα προσθήκη στην οικογένειά μας. Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το A350-900 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς σε αυτό το ταξίδι, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας στις μακρινές πτήσεις μας. Η προσθήκη του A350-900 υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευσή μας να λειτουργήσουμε ένα νέο και σύγχρονο στόλο».

«Το πρώτο μας A350-900 αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για την ALC και για την Malaysia Airlines. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι το A350-900 θα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, αποτελεσματικότητα και οικονομία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο John Plueger, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Air Lease Corporation.

Το νέο ξενοδοχείο που ανοίγει στην Σανγκάη προστατεύει την αρχαία κληρονομιά της Κίνας

«Είμαστε περήφανοι στην Airbus που κατατάσσουμε τη Malaysia Airlines ως νέο φορέα εκμετάλλευσης του πιο σύγχρονου και αποδοτικού αεροσκάφους στον κόσμο», δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer- Customers, της Airbus Commercial Aircraft. «Συγχαρητήρια επίσης στην ALC για τη λήψη του πρώτου A350 XWB στο στόλο της, αποδεικνύοντας τη δημοτικότητα αυτού του αεροσκάφους στην κοινότητα του εκμισθωτή σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τις εταιρείες Malaysia Airlines και ALC, δύο μεγάλες εταιρείες στον τομέα της αεροπορίας».

πηγή:airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ