Ιερή Σκάλα, Βατικανό, Ρώμη
©CNS photo/Paul Haring

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει την “Ιερή Σκάλα” του -την οποία πολλοί Καθολικοί πιστεύουν ότι ανέβηκε ο Ιησούς πριν τη σταύρωσή του και πριν συναντήσει τον Ρωμαίο επίτροπο, Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος και τον ανέκρινε- για πρώτη φορά μετά από 300 χρόνια. Όσοι επισκεφτούν τη Ρώμη, λοιπόν, αυτή την άνοιξη, θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μια μοναδική επίσκεψη – εμπειρία ζωής.

Το Βατικανό αποκαλύπτει την "Ιερή Σκάλα" του για πρώτη φορά μετά από 300 χρόνια!
©ASSOCIATED PRESS

Η Scala Sancta, όπως ονομάζεται στα Λατινικά, θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 9 Ιουνίου, και οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να δουν μόνο τη μαρμάρινη σκάλα χωρίς να είναι καλυμμένη, αλλά θα απολαύσουν και τις πρόσφατα ανακαινισμένες τοιχογραφίες στους τοίχους και τις οροφές. Τον Ιούνιο, τα σκαλοπάτια σύντομα θα καλυφθούν ξανά, σε μία προσπάθεια προστασίας του μαρμάρου.

Λέγεται πως στα 28 μαρμάρινα σκαλοπάτια έπεσαν τρεις σταγόνες αίμα του Χριστού, καθώς ανέβαινε για να συναντήσει τον Ρωμαίο επίτροπο, Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος και τον ανέκρινε. Στα συγκεκριμένα σημεία έχουν τοποθετηθεί τρεις μεσαιωνικοί σταυροί, τους οποίους οι επισκέπτες φιλούν και αγγίζουν καθώς ανεβαίνουν γονατιστοί.

Διαβάστε ακόμα:  “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”: Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συνεχίζουν στην 3η και τελική φάση με την ανάπτυξη των πιλοτικών εφαρμογών
Άνοιξε για το κοινό η Ιερή Σκάλα του Βατικανό
©ASSOCIATED PRESS

Παρότι δεν υπάρχουν γραπτά τεκμήρια, η παράδοση θέλει τη μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, δεινή συλλέκτρια ιερών αντικειμένων του Ιησού, να αγοράζει τα σκαλιά, που ήταν μέρος του παλατιού του Πόντιου Πιλάτου και να τα μεταφέρει από την Ιερουσαλήμ στο Βατικανό. Ωστόσο, επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η Σκάλα αποτελεί απλά μέρος ενός θρύλου ή ένα συμβολικό αντίγραφο της σκάλας στο παλάτι του Πιλάτου. 

«Ξέρουμε με πάσα βεβαιότητα πως η Αγία Ελένη μετέφερε τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στη σταύρωση του Ιησού και ένα τμήμα του σταυρού σε μία εκκλησία εδώ κοντά», αναφέρει ο πατήρ Φραντσέσκο Γκουέρα, εφημέριος της “Ιερής Σκάλας”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Προηγούμενο άρθρο“Απαγορευμένη” η χρήση της παραλίας από τα ξενοδοχεία με το νέο νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΜοναδικές πασχαλινές εμπειρίες σε Αθήνα και Κρήτη στα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ