Κάπου ανάμεσα στη σκιά των Μετεώρων θα αντικρύσει κανείς το γραφικό χωριό Καστράκι, μόλις 24 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Μπορεί κανείς να το αναζητήσει στο δρόμο προς τα Μετέωρα, κοντά στην Καλαμπάκα.

Το τοπίο είναι μαγευτικό, κατακλυσμένο απο πλατώματα. Οι χαράδρες και τα απότομα βράχια είναι θεαματικά σαν να προσπαθούν να αγγίξουν τον ουρανό. Ακόμα και σήμερα διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την αυθεντικότητά του, ενω συνάμα μετατρέπεται σε τόπο αναψυχής για εκατοντάδες τουρίστες.

mete2

Το χωριό πήρε την ονομασία του από ένα κάστρο του οποίου διασώζονται ακόμη και σήμερα μερικά ερείπια. Στη δυτική πλευρά των Μετεώρων, αμφιθεατρικά χτισμένο, το Καστράκι ξεχωρίζει για την αξιόλογη τοπική του παράδοση, τα μοναδικά του έθιμα και τα ιδιαίτερα δημοτικά του τραγούδια, εμπνευσμένα από τη φύση και τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα:  3 «κρυμμένες» υπέροχες παραλίες στην Ελλάδα κατάλληλες για... απομόνωση που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν!

Το Καστράκι διασχίζεται απο μικρά μονοπάτια και γραφικά δρομάκια από τα οποία ξεπροβάλλουν ξωκλήσια, που κουβαλούν πάνω τους πολλά χρόνια ιστορίας. Το χωριό έχει ανακηρυχθεί μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετεώρων, Μνημείο της Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί ορόσημο για τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί.

mete7

Εκτός από την μοναδική ομορφιά του, το “χωμένο” μέσα στα Μετέωρα χωριό, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των αναρριχητών, που μοιάζουν να εκστασιάζονται όταν αντικρύζουν τους βράχους στην περιοχή.

Καστράκι και Μετέωρα, από κοινού, αποτελούν έναν άψογο συνδυασμό ηρεμίας και δραστηριότητας από τη μια, και εξαιρετικής ομορφιάς από την άλλη.

mete6

mete5

mete9

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ