Με πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, πανέμορφη φύση και δροσερά, καταγάλανα νερά το πιο γνωστό νησί της Κροατίας προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Το Χβαρ βρίσκεται στα ανοικτά των Δαλματικών ακτών και όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοί του είναι το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης, με μέση ηλιοφάνεια πάνω από 2715 ώρες τον χρόνο.

Είναι ιδανικό τόσο για εξερεύνηση και πεζοπορία καθώς τα νότια παράλια του νησιού είναι καλυμμένα με απότομους βράχους, όσο και για καταδύσεις και βουτιές στα βόρεια με τις αμμώδεις παραλίες.

Επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο με την πυκνή μεσογειακή φύση, τα γοτθικά ανάκτορα, την πλούσια παράδοση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα στα παραδοσιακά μαγαζιά και να περπατήσετε στα στενά γραφικά σοκάκια.

Το ελληνικό νησάκι με τα κρί-κρί που ο θρύλος λέει ότι το τέρας απείλησε τους κατοίκους του και πέτρωσε με ανοιχτό το στόμα!(video drone)

Η εβδομάδα γιοτ που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο στο Χβαρ δίνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στο νησί με τη νυχτερινή ζωή να κορυφώνεται.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Στη βόρεια ακτή του νησιού ξεχωρίζει η αρχαία πόλη Stari Grad που σημαίνει παλιά πόλη και ιδρύθηκε το 384 π.Χ. από τους αρχαίους Έλληνες. Το νησί αποτελούσε ελληνική αποικία με το όνομα Φάρος ενώ φημίζεται για το γευστικό κρασί και τις ελιές του.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

XVARΧβαρ / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Σπλιτ είναι 1 ώρα και 55 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και από εκεί με φέρι μποτ μέχρι το Χβαρ.

Αυτός είναι Έλληνας Ιντιάνα Τζόουνς!Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και οι εξερευνά μέχρι και τις πιο απρόσιτες περιοχές!(photo)

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

Μαύρα Βόλια: Η πιο μαγευτική παραλία της Χίου (photo)

ΧΒΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

Πηγή: newsbeast

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ