Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πιο ακριβά πλέον τα μνημεία και τα μουσεία στην Τουρκία όπως φαίνεται από την απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού το οποίο ανακοίνωσε την αύξηση της τιμής εισόδου σε μουσεία, μνημεία αρχιτεκτονικής και ιστορικά σημεία της χώρας, μετά την 15 Ιουλίου. Πόσο θα κοστίζει πλέον η είσοδος στην Αγία Σοφία;

- Advertisement -

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Mehmet Nuri Ersoy, δήλωσε ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη και αναστήλωση νέων μνημείων. 

Η είσοδος στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα κοστίζει 72 λίρες έναντι 60 λιρών. Το ίδιο ισχύει και για το ανάκτορο Τοπ Καπί. Αυξήσεις θα εφαρμοσθούν και στις εισόδους άλλων μουσείων, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας, το Παμούκκαλε και η Ιεράπολη. Επίσης, τι αναφέρει η UNESCO για τη μετονομασία της Αγίας Σοφίας;

Τουρκία: Βύθισαν αεροσκάφος στη θάλασσα για… τον τουρισμό

Βύθισαν Airbus 330 στην Τουρκία

Ένα επιβατηγό αεροσκάφος Airbus A330 βύθισαν την Παρασκευή στη θάλασσα, στη βορειοδυτική Τουρκία, προκειμένου να ενισχυθεί ο καταδυτικός τουρισμός της περιοχής.

Το Airbus A330, που βρίσκεται πλέον σε βάθος 30 μέτρων, έκανε την πρώτη του πτήση το 1995 και αποσύρθηκε πέρυσι.

Βύθισαν Airbus 330 στην Τουρκία

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Anadolu, το αεροπλάνο βυθίστηκε σε απόσταση ενός μιλίου από το λιμάνι Ιμπρίς στην επαρχία της Αδριανούπολης, σε μια τελετή στην οποία παρέστη ο Αλί Ουϊσάλ, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο Ουϊσάλ, ο Κόλπος του Σάρου (ή Κόλπος του Ξηρού) στο βόρειο Αιγαίο έχει μεγάλη σημασία για τον τουρισμό, δεδομένου ότι ένας «απλός» τουρίστας «παράγει» έσοδα 500-600 δολαρίων, ενώ ένας που έρχεται για καταδύσεις 2.000-3.000 δολάρια. «Για αυτό πιστεύω ότι το βυθισμένο αεροπλάνο και ο τεχνητός ύφαλος είναι πολύ σημαντικά» πρόσθεσε.

Βύθισαν Airbus 330 στην Τουρκία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ