σαντορίνη τιμη εκπληξη

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” από του Υπουργείο Τουρισμού, χιλιάδες συμπολίτες μας έμειναν εκτός, είτε γιατί δεν ανήκαν στους δικαιούχους είτε γιατί δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση. Μην απογοητεύεστε όμως γιατί με το νέο πρόγραμμα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, ίσως είστε μέσα στους τυχερούς.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος

Όσοι δεν ανήκαν στους τυχερούς του πρώτου προγράμματος, θα συμπεριληφθούν στο προσεχές διάστημα σε ένα δεύτερο πρόγραμμα που αφορά σε ταξιδιωτικά γραφεία. Έτσι, κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, δε θα μείνει εκτός προγράμματος για φέτος. Το νέο πρόγραμμα για τουρισμό πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα.

Ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης τόνισε τη σημασία της ψήφισης του τρίτου προγράμματος ενίσχυσης για τον εσωτερικό τουρισμό, με τη θεσμοθέτηση του «voucher» για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού. Όπως ανέφερε, με το νέο πρόγραμμα “οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατόπιν συμφωνίας με κάποιο τουριστικό κατάλυμα, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κουπόνια έκπτωσης στους υπαλλήλους τους, για τις φετινές διακοπές τους”.

Μύκονος διακοπές

Πρόσθεσε επίσης, ότι στο πρώτο πρόγραμμα “η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γι’ αυτό, από τα 30 εκατ. ευρώ τα οποία αρχικά διαθέσαμε, πλέον θα ξεπεράσουμε τα 80 εκατ. ευρώ. Έτσι θα καλύψουμε τους 750.000 δικαιούχους και ωφελούμενους οι οποίοι έκαναν αίτηση συμμετοχής. Τα δύο προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού (voucher και ‘Τουρισμός Για Όλους’), σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, για το οποίο θα διατεθούν περίπου 37 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουν τις πολύ σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού”.

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θεσπίστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στην Ελλάδα από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές. Ειδική προϋπόθεση είναι η παραμονή για τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις. Με το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται τόσο ο πολύπαθος ελληνικός τουρισμός τόσο και οι πολίτες που φέτος δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ να κάνουν διακοπές λόγω της πανδημίας και όσων προκάλεσε.

Το e-voucher θα λαμβάνεται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet μέσω της πλατφόρμας  www.tourism4all.gov.gr.

Το travelstyle σας ενημερώνει καθημερινά για όλα τα νέα που αφορούν στον τουρισμό και τα ταξίδια. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθροΠιθάρι: σε αυτό το εστιατόριο της Ίου θα γευτείτε ονειρεμένες κυκλαδίτικες σπεσιαλιτέ
Επόμενο άρθροRyanair: ταξιδέψτε στο εξωτερικό από 9,99 ευρώ – λήγει την Πέμπτη!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ