Ακρόπολη, Αθήνα

Νέα αεροπορική οδηγία εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου για την Ελλάδα εν όψει του ανοίγματος της χώρας στον τουρισμό από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες που πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in.

Τι προβλέπει η νέα οδηγία για τους τουρίστες

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η νέα αεροπορική οδηγία (Notam) θα ισχύει από 27 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου. Η οδηγία προβλέπει ότι οι όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών, στα αγγλικά Passenger Locator Form (PLF).

- Advertisement -
Αεροδρόμιο

Διαβάστε επίσης Κοινωνικός τουρισμός 2020: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις! Δείτε ποια είναι η διαδικασία υποβολής

Η Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών θα πρέπει να συμπληρώνεται τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in και θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, όπως είναι τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν (πλοίο, αεροπλάνο, κλπ.), το αεροδρόμιο αναχώρησης, η διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και άλλα στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Διαβάστε ακόμα:  Ryanair - προσφορά αστραπή: Ταξιδέψτε τον Ιούνιο με έκπτωση 20%!
η πρώτη σελίδα της φόρμας εντοπισμού επιβατών
Το πρώτο βήμα για τη συμπλήρωση της φόρμας εντοπισμού επιβατών

Η φόρμα αυτή αποτελεί σημείο-κλειδί για τον τουριστικό σχεδιασμό της χώρας μας και στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομίας μέσω της προώθησης του τουρισμού αλλά και παράλληλα και την προστασία των πολιτών από τον COVID-19.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  https://travel.gov.gr/#/.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ