Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤουρκία: Ποιο είδος τουρισμού προσελκύει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων ταξιδιωτών

Τουρκία: Ποιο είδος τουρισμού προσελκύει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων ταξιδιωτών

Η Τουρκία είναι σίγουρα μια τουριστική χώρα, όπως επίσης είναι σίγουρα όμορφη, ειδικά τα παράλια της δεν προσελκύουν χωρίς λόγο εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ωστόσο, αν και για να επισκεφτεί ένας Ευρωπαίος τουρίστας την Τουρκία δεν χρειάζεται επιπλέον λόγους, η χώρα δίνει έμφαση στον θεματικό τουρισμό, που έχει προκαλέσει παγκοσμίως ενδιαφέρον και έχει τραβήξει την προσοχή (και) για ένα συγκεκριμένο είδος τουρισμού, που δεν είναι άλλος από τον ιατρικό τουρισμό και πρόκειται πλέον για το είδος που προσελκύει περισσότερους επισκέπτες στην χώρα.

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες στρέφονται λοιπό στην Τουρκία για ιατρικό τουρισμό και αυτό συμβαίνει κυρίως για έναν πολύ απλό λόγο, οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει όπως δήλωσε ο Ali Yakut, γενικός διευθυντής του healthineverywhere.

- Advertisement -

Η Τουρκία παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρωπαίους τουρίστες. Πολλές πόλεις στην Τουρκία παρέχουν ιατρικό τουρισμό για ξένους ταξιδιώτες, ενώ ξεχωρίζουν τουριστικά κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αττάλεια και η Άγκυρα. Οι Ευρωπαίοι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία προτιμούν περισσότερο ιατρικές υπηρεσίες στους τομείς των αισθητικών επεμβάσεων, της μεταμόσχευσης μαλλιών, της καρδιοχειρουργικής, της ορθοπεδικής, της ογκολογίας, της οδοντικής υγείας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης, που αντίστοιχα στις χώρες τους οι τιμές είναι ασύγκριτες με αυτές που βρίσκουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ali Yakut, η κορυφαία αγορά-πηγή είναι η Βρετανία. Ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών που έρχονται στην Τουρκία για ιατρικό τουρισμό αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Από το 2010 όπου κατέγραψε μερικές χιλιάδες επισκέπτες έφτασε σε δεκάδες χιλιάδες σήμερα. “Η Τουρκία είναι μία από τις 10 κορυφαίες χώρες που επιλέγουν οι Βρετανοί για ιατρική περίθαλψη, τονίζει ο Ali Yakut. η πανδημία τελειώνει, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ιατρική υποδομή και την επιτυχία της Τουρκίας στα ξενοδοχεία και τη φιλοξενία, θα αλλάξει αυτή την κατάταξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο στόχος της Τουρκίας είναι να αναρριχηθεί στο top 5″. Επίσης, όπως ανέφερε ο ίδιος μια ομάδα γιατρών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα έρθει στην Τουρκία τον Μάρτιο για εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ