Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
34.8 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςTravel + Leisure: Αποκαλύπτει τον «προορισμό της χρονιάς» για το 2024

Travel + Leisure: Αποκαλύπτει τον «προορισμό της χρονιάς» για το 2024

Το κορυφαίο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel + Leisure» αποκάλυψε τον καλύτερο προορισμό του κόσμου για το 2024. Στην κατηγορία αυτή, «Προορισμόw της χρονιάς» (Destination of the year),την πρωτιά πήρε η εξωτική Κόστα Ρίκα.

Συγκεκριμένα το Travel + Leisure προτρέπει τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν τα μυστικά για μια απαράμιλλη εμπειρία πολυτέλειας
στην Κόστα Ρίκα με τη βοήθεια ενός τοπικού ταξιδιωτικού εμπειρογνώμονα.

- Advertisement -

Για τις απόλυτες πολυτελείς διακοπές στη χώρα της “pura vida” (αγνή ζωή), μπορείτε να δείτε τις προτάσεις που επιμελήθηκαν η τοπική ταξιδιωτική εμπειρογνώμονας και σχεδιάστρια ταξιδιών Angélica Núñez και την Executive κάρτα Citi® / AAdvantage® στο μεγάλο αφιέρωμα του T+L για την Κόστα Ρίκα. Είτε αναζητάτε την άγρια ζωή είτε την ευεξία, την τέλεια παραλία ή μια εντυπωσιακή πεζοπορία στον καταρράκτη, θα τα βρείτε όλα —και πολλά άλλα— στην Κόστα Ρίκα!

Οι προτάσεις του αφιερώματος απευθύνονται σε ζευγάρια, οικογένειες και μεμονωμένους ταξιδιώτες ότι θα εξασφαλίσουν ότι θα αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε στιγμή στη χώρα. Επίσης αναφέρει προτάσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και συναρπαστικές εμπειρίες που σίγουρα θα αναβαθμίσουν κάθε πτυχή της διαμονής σας!

Κόστα Ρίκα, η χώρα που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο!

Πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό προορισµό απόλυτα εξωτικό, µε υπέροχες παραλίες, τοπία που συγκλονίζουν, άγρια ζωή, ποικιλοµορφία αλλά και πρωτοπόρο τρόπο ζωής, πρόκειται για την Κόστα Ρίκα!

Είναι από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Λατινικής Αµερικής µε περίπου 5 εκατ. κατοίκους. Διακρίνεται για την πολιτική της σταθερότητα, χαρακτηριστικό που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν διαθέτει στρατό! Κι αυτό µάλιστα τη στιγµή που σε γειτονικές της χώρες επικρατεί µεγάλη αστάθεια.

Ενδεικτικό είναι ότι αν χρειαστεί, καταφεύγει στους ευρωπαϊκούς θεσµούς και στα διεθνή δικαστήρια για να λύσει οποιαδήποτε διαφορά. Η Κόστα Ρίκα, φηµίζεται επίσης για την οικολογική της συνείδηση ενώ αυτό που την κάνει παγκοσµίως γνωστή, πρωτοπόρα και… παράδειγµα προς µίµηση είναι οτι κατά γενική οµολογία έχει τους πιο ευτυχισµένους ανθρώπους στον κόσµο!

Πεζοπορία στη ζούγκλα τροπικού δάσους  με φόντο τον καταρράκτη

Για πολλούς ταξιδιώτες βρίσκεται στην κορυφή της λίστα τους καθώς αποτελεί ένα ονειρεµένο προορισµό. Δικαιολογηµένα. Όχι µόνο λόγω του ότι πρόκειται για έναν ανερχόµενο προορισµό µε environmental- friendly προφίλ, αλλά και για το γεγονός ότι είναι µια καταπράσινη χώρα (για την ακρίβεια η πιο «πράσινη» του κόσµου) µε πολύ καλό κλίµα που δεν γνωρίζει τι σηµαίνει παγωνιά, πλουσιότατη φύση και φιλόξενους, χαµογελαστούς ανθρώπους!

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «θαύµα της φύσης», ενώ το όνοµά της µεταφράζεται ως «πλούσια ακτή». Και µπορούµε να πούµε ότι είναι όντως έτσι, αφού παρ’ ότι καταλαµβάνει µόλις το 0.03% της επιφάνειας της γης, παράλληλα περιλαµβάνει το 6% της συνολικής χλωρίδας και πανίδας της! Το «moto» των ανθρώπων που ζουν στην Κόστα Ρίκα, είναι «Pura Vida» που σηµαίνει «Αγνή Ζωή»!

Κρεμαστή γέφυρα Monteverde Cloud forest
Κρεμαστή γέφυρα Monteverde Cloud forest
Καταρράκτης Κόστα Ρίκα«Pura Vida»Οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα (εκεί θα τους ακούσετε ως «ticos»), θεωρούνται από τους πιο ευτυχισµένους ανθρώπους του κόσµου, διότι η στάση τους είναι πολύ θετική απέναντι στη ζωή. Αντιµετωπίζουν την όποια δυσκολία µε ηρεµία, ενσυναίσθηση και ευγνωµοσύνη, γιατί από µικροί µαθαίνουν να είναι ευγνώµονες για τη ζωή και να αντιµετωπίζουν τα προβλήµατα της καθηµερινότητας µε τον τρόπο που τους αρµόζει δηλαδή ως αναπόφευκτα προβλήµατα που είναι µέρος της ζωής και τίποτα παραπάνω.Η κουλτούρα των Κοσταρικανών έχει ως βάση την παιδεία, την ευγένεια και την γενναιοδωρία. Οι Ticos είναι γνωστοί για την φιλοξενία τους και την ευγενή στάση προς τους ξένους χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι αγγίζει τα όρια της δουλοπρέπειας, κάθε άλλο… θα καταλάβετε από την αρχή κιόλας που θα συναναστραφείτε ντόπιους ότι η ευγένεια που θα σας προσεγγίσουν είναι ένα έµφυτο χαρακτηριστικό τους όπως και η ηρεµία µε την οποία συµπεριφέρονται και αντιδρούν.Πουλιά στο πάρκο La Fortuna τρώνε καρπούζι που αφήνουν οι επισκέπτες
Πουλιά στο πάρκο La Fortuna τρώνε καρπούζι που αφήνουν οι επισκέπτες
Η Κόστα Ρίκα κλείνει το μάτι στην οικολογίαΕκτός από τη φιλοσοφία της ζωής, η Κόστα Ρίκα φηµίζεται και για την ευαισθησία της ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και εν γένει την οικολογική της συµπεριφορά. Αυτή η χώρα είναι ο ορισµός του eco-travel!Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας, από τις οποίες σύµφωνα µε το Ινστιτούτο Ηλεκτρισµού της χώρας, το 2018 κάλυψε το 98,1% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια! Η Κυβέρνησή της, έχει ως στόχο ως το 2021 να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνει η πρώτη χώρα µε µηδενικές εκποµπές άνθρακα.Κόστα Ρίκα: Dream trip στη χώρα που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο!
Πολυτελές οικολογικό κατάλυμα στο τροπικό δάσος Puerto Yielo de Talamanca
Η τεράστια βιοποικιλότητα και η οικολογική µατιά, έκαναν την Κόστα Ρίκα έναν από τους αγαπηµένους «Eco-Travel» προορισµούς του κόσµου. Έχουν επενδύσει στον οικοτουρισµό και «adventure tourism», εκµεταλλευόµενοι τη φύση µε τέτοιον τρόπο που δεν τη βλάπτουν. Τα eco-resorts, κολοσσών όπως η «Four Seasons», αναπτύσσονται ραγδαία σε ζούγκλες της Κόστα Ρίκα και παρθένες παραλίες µε τις γιγάντιες χελώνες, ακολουθώντας ερευνητικά µοντέλα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Το να διατηρηθεί το φυσικό κάλλος του τόπου τους αναλλοίωτο άλλωστε, έχει γίνει σκοπός ζωής γι’ αυτούς.Από την άλλη, ο παρθένος οικολογικός πλούτος της χώρας όπως είναι επόµενο έχει γίνει κατά καιρούς στόχος πολυεθνικών και πολλών ακόµα εταιρειών που εποφθαλµιούν την εκµετάλλευση της γαλήνιας αυτής γης µε τη ζούγκλα, τις µοναδικές παραλίες, τους καταρράκτες, την άγρια οµορφιά της φύσης, την πλούσια πανίδα.Μπροστά στον Ειρηνικό ωκεανό με φόντο το ηλιοβασίλεμα
Μπροστά στον Ειρηνικό ωκεανό με φόντο το ηλιοβασίλεμα
Η θέα ηφαιστείου μέσα από την πυκνή βλάστηση τροπικού δάσους της Κόστα Ρίκα
Η θέα ηφαιστείου μέσα από την πυκνή βλάστηση τροπικού δάσους της Κόστα Ρίκα
Οικονομική & Κοινωνική κατάστασηΗ Κόστα Ρίκα, καταλαµβάνει πάντα την πρώτη θέση στις λίστες µε τους πιο ευτυχισµένους ανθρώπους. Το προσδόκιµο ζωής είναι µεγαλύτερο σε σχέση µε άλλες χώρες. Ένας από τους λόγους για τους οποίους συµβαίνει αυτό, είναι η θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.Ένας όµως από τους κυριότερους, είναι η οικονοµική της σταθερότητα και ανάπτυξη αλλά και η πολιτική κατάστασ. Ο κατώτατος µισθός είναι 600 δολάρια, ο πιο ψηλός στην Κεντρική Αµερική και από τους υψηλότερους σε όλη τη Λατινική Αµερική. Λόγω του κλίµατος, οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα δεν χρειάζονται κλιµατισµό, θέρµανση, ούτε καν παλτό. Κάτι που συµβάλλει στη διατήρηση οικονοµίας στα νοικοκυριά.Από την άλλη, έχουν ένα πρότυπο σύστηµα υγείας. Η χώρα καταλαµβάνει µια από τις πρώτες θέσεις στον κόσµο όσον αφορά στη άψογη λειτουργία των νοσοκοµείων της και εν γένει την περίθαλψη των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Τέλος, η χώρα διαθέτει το υψηλότερο ίσως ποσοστό αλφαβητισµού στη Λατινική Αµερική µε το εντυπωσιακό ποσοστό του 94,9%!Ο αλφαβητισµός και η εκπαίδευση των κατοίκων ήταν και παραµένει ένας από τους κύριους στόχους της πολιτικής ηγεσίας ενώ οικονοµικοί πόροι που προέκυψαν από την κατάργηση του στρατού διατέθηκαν στην εκπαίδευση, γεγονός που φαίνεται εκ τους αποτελέσµατος, ότι πέτυχε.Πολύχρωμο παραδοσιακό κάρο που τραβούν βόδια σε έναν ομιχλώδη επαρχιακό δρόμο Κόστα Ρίκα
Πολύχρωμο παραδοσιακό κάρο που τραβούν βόδια σε έναν ομιχλώδη επαρχιακό δρόμο
Ελληνικές πόλεις στην Κόστα ΡίκαΗ Κόστα Ρίκα είναι ένα φιλελληνικό µέρος, κάτι που αποδεικνύεται και από τη στάση της απέναντι στους οµογενείς που ζουν εκεί. Υπάρχουν επίσης περιοχές και πόλεις µε ελληνικά ονόµατα. Grecia (Ελλάδα), Atenas (Αθήνα), και Esparta (Σπάρτη), είναι 3 πόλεις της χώρας µε σαφής αναφορά στη δική µας χώρα. Στα λεωφορεία, θα δείτε επιγραφές που αναφέρουν: «Επισκέψου την Αθήνα – Το καλύτερο κλίµα στον κόσµο». Μην µπερδευτείτε όµως! Μιλάνε για τη δική τους Αθήνα…

ΓαστρονομίαΗ κουζίνα της Κόστα Ρίκα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Gallo Pinto, ρύζι αναµειγµένο µε µαύρα φασόλια και αυγά, είναι το εθνικό τους πιάτο ενώ ιδιαίτερα δηµοφιλή είναι το plantain (ένα είδος µπανάνας), το κρέας και το ψάρι. Συνήθως συνοδεύουν το φαγητό τους µε καφέ ή χυµό. Το επιδόρπιο φυσικά είναι φρούτα, αφού η τοπική παραγωγή είναι ιδιαίτερα πλούσια ενώ στα must try ανήκει το Arroz con leche (ένα επιδόρπιο που µοιάζει µε το δικό µας ρυζόγαλο). κουζίνα της Κόστα Ρίκα  ψάρι κουζίνα της Κόστα Ρίκα τοπικό πιάτο  κουζίνα της Κόστα Ρίκα παραδοσιακό πιάτο με μπανάνεςτροπικά φρούτα Κόστα ΡίκαTop αξιοθέαταΌπως είναι λογικό η χώρα φηµίζεται για τα µοναδικά, φυσικά κυρίως, αξιοθέατα της όπως και για τις δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, από ποτάµια για rafting και kayak, µονοπάτια για πεζοπορία, παραλίες για surf και diving, τα κατάλληλα ύψη για bungee jumping, γενικά ότι δραστηριότητα µπορείτε να φανταστείτε θα τη βρείτε εδώ και όσο πιο τολµηρός είστε τόσο το καλύτερο! Παρακάτω έχουµε συγκεντρώσει κάποια από τα σηµεία εκείνα που πρέπει να µπουν στη λίστα σας… Κατά τ’ άλλα, περιπλανηθείτε ελεύθερα!snorkeling Κόστα ΡίκαYoga σε open studio κατά το ηλιοβασίλεμα Κόστα Ρίκαστη φύση της Κόστα Ρίκα

Manuel Antonio National Park

Ως ένα από τα πιο δηµοφιλή πάρκα της χώρας, το Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio, φηµίζεται για τις παραλίες µε λευκή άµµο και τα τροπικά του δάση. Όπου κι αν κοιτάξετε, θα αντικρίσετε εικόνες του µεγαλείου της φύσης. Στο συγκεκριµένο πάρκο, ζουν 109 είδη θηλαστικών και 184 είδη πουλιών. Αν βρεθείτε εκεί, ενδεχοµένως θα συναντήσετε ιγουάνας, µαϊµούδες, βραδύπους και περίεργα θαλάσσια ζώα.

Διαβάστε ακόμα:  Ταξίδι στην ιστορία: 6 ελληνικά νησιά με μνημεία της UNESCO

Manuel Antonio National Park

Arenal Volcano National Park

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Εθνικού Πάρκου Arenal Volcano της Κόστα Ρίκα, είναι το ηφαίστειο στην κορυφή του βουνού. Στο πάρκο θα συναντήσετε πολλά σπάνια είδη φυτών και ζώων. Φηµίζεται για τα χρωµατιστά πουλιά που φωλιάζουν στα δέντρα του, γι’ αυτό επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους εκεί, αρκετοί «bird watchers»!

Monteverde Lodge & Gardens

Tο Monteverde Lodge &Gardens είναι ένα πανέµορφο δάσος, το οποίο προσφέρει πολλές επιλογές για να ανακαλύψετε τις δραστηριότητες της φύσης. Υπάρχουν ξεναγοί που αναλαµβάνουν να σας οδηγήσουν τόσο σε πρωινές όσο και σε βραδινές περιπλανήσεις κάτω από τα πανύψηλα δέντρα του δάσους. Σπάνιες πεταλούδες, καταπράσινο τοπίο, εξωτικό περιβάλλον. Όλα εκεί. Ένα µέρος που πρέπει οπωσδήποτε να αποτυπώσετε στη φωτογραφική σας µηχανή.

Tamarindo

Το Tamarindo είναι µια µικρή πόλη, που προσελκύει τουρισµό από όλο τον κόσµο, λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Ξεχωριστή την κάνουν οι αµέτρητες επιλογές για διαµονή, διασκέδαση, shopping, nightlife, καθώς και τα events που διοργανώνουν οι ντόπιοι στους δρόµους! Είναι φανταστικός προορισµός για µοναχικούς ταξιδιώτες, οικογένειες, ζευγάρια αλλά και παρέες. Η περιοχή είναι ο παράδεισος όσων αγαπούν τη φύση µε παραλίες εξαιρετικής οµορφιάς, δηµοφιλή surf- spots και δραστηριότητες sport-fishing!

Tamarindo

Mal Pais

Το «Mal Pais» το οποίο µεταφράζεται στα αγγλικά «Bad Place» δηλαδή κακό µέρος, ονοµάστηκε έτσι λόγω της βραχώδους παραλίας του. Η θάλασσα στην περιοχή, δεν είναι κατάλληλη για κολύµπι. Οι περισσότεροι την επιλέγουν για δραστηριότητες όπως το ψάρεµα. Το «Mal Pais» διαθέτει ένα µικρό λιµάνι, το µοναδικό στην περιοχή, στο οποίο οι ψαράδες αράζουν τις βάρκες τους. Όταν η περιοχή έχει τουρισµό, οι ψαράδες προτιµούν να νοικιάζουν τα καΐκια τους σε τουρίστες και να κάνουν ξεναγήσεις παρά να ψαρεύουν.

Mal Pais

Santa Teresa

Η «Santa Teresa» είναι µια παραλία µε ψηλά κύµατα την οποία λατρεύουν οι ντόπιοι surfers, ενώ τουρίστες που ασχολούνται µε το συγκεκριµένο σπορ, την επισκέπτονται για να ζήσουν µοναδικές στιγµές. Η παραλία είναι αµµώδης και αποτελεί την πρώτη επιλογή των νέων για διοργάνωση beach parties!

Dominical

Η περιοχή Dominical της Κόστα Ρίκα, είναι περισσότερο γνωστή για τα µεγάλα κύµατα στην παραλία της. Στους καταρράκτες Nauyaka του Dominical θα απολαύσετε αυθεντικές εικόνες της φύσης µε τον ήχο των νερών τους, να σας ηρεµεί και να σας χαλαρώνει! Τip: Αν βρεθείτε στο Dominical, τολµήστε kanoe kayak δίπλα στους καταρράκτες!

Dominical

Jaco

Δυο ώρες µακριά από το κέντρο της Κόστα Ρίκα, σας περιµένει η θαλάσσια πόλη Jaco. Οι surfers πρωταγωνιστούν στο τοπίο, ενώ την επιλέγουν και πολλοί ακόµα λάτρεις των σπορ καθώς είναι ιδανική για θαλάσσιες δραστηριότητες όπως το σκι.

Jaco Κόστα Ρίκα
Jaco Κόστα Ρίκα  surf

Tortuguero National Park

Το Εθνικό Πάρκο «Tortuguero», παρά το γεγονός ότι είναι προσβάσιµο µόνο µε τρένο ή βάρκα, αποτελεί το τρίτο σε σειρά επισκεψιµότητας πάρκο στην χώρα. Είναι µια προστατευόµενη περιοχή λόγω της σπάνιας βιοποικιλότητας και οικοσυστήµατός της.

Tortuguero National Park
Tortuguero National Park

Χερσόνησος Osa Peninsula

Κατά την παραµονή σας στην Osa Peninsula, θα περιηγηθείτε στα παραδοσιακά της χωριά και θα γνωρίσετε λόγω του παλαιού τύπου χαρακτήρα της, λίγα παραπάνω πράγµατα σχετικά µε τον τρόπο που ζούσαν παλιά εκεί. Θα βρείτε σπάνια είδη ζώων, όπως τον γιγάντιο µυρµηγκοφάγο και ένα σπάνιο είδος αετού της περιοχής.

Χερσόνησος Osa Peninsula

Εθνικό πάρκο Corcovado

Αν σας εντυπωσιάζει η άγρια ζωή και θαυµάζετε τα σπάνια ζώα τότε είστε στο κατάλληλο µέρος! Αντιπροσωπευτικό δείγµα είναι το Εθνικό πάρκο Corcovado καθώς αν βρεθείτε εδώ, σε πολύ µικρή απόσταση από εσάς ή ακόµη και ακριβώς δίπλα σας, θα περπατούν βραδύπους, κροκόδειλοι, τζάγκουαρ, ενώ στην άµµο µπορεί να δείτε και αυγά θαλάσσιων χελωνών.

Εθνικό πάρκο Corcovado

Εθνικό Θέατρο στο Σαν Χοσέ

Το Εθνικό Θέατρο του Σαν Χοσέ, εγκαινιάστηκε το 1897 και παρουσιάζει µέχρι και σήµερα τις πιο διάσηµες παραστάσεις όπερας του κόσµου. Επιβλητικές σκάλες, ζωγραφισµένες οροφές, πολυέλαιοι, ένα µεγαλοπρεπές φουαγιέ από ροζ µάρµαρο, είναι µερικά από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Πλέον φιλοξενεί διαφόρων ειδών παραστάσεις, όπως κωµωδίες, µπαλέτα και χορούς.

Εθνικό Θέατρο στο Σαν Χοσέ

Ηφαίστειο Irazu

Είναι το ενεργό ηφαίστειο της Κόστα Ρίκα, το οποίο έχει µεγάλη επισκεψιµότητα λόγω του σηµείου στο οποίο βρίσκεται. Από εκεί ψηλά, θα έχετε υπέροχη θέα! Η τελευταία φορά που το ηφαίστειο «ξύπνησε», ήταν το 1960.

Δείτε επίσης τις πιο όμορφες πολύχρωμες πόλεις στον κόσμο αλλά και εκείνη που έχει τον τίτλο της πιο… άσχημης!

Εθνικό Πάρκο Braulio Carrillo

Αν σας ενθουσιάζουν τα φυσικά τοπία, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε µια βόλτα στο Εθνικό Πάρκο Braulio Carillo! Μόλις 30 λεπτά µακριά από το San Jose, είναι µια εκπληκτική εµπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Θα θαυµάσετε µοναδικά είδη φυτών και άγριων ζώων, καταρράκτες, αδρανή ηφαίστεια, φαράγγια και πανέµορφα δάση που θα σας µείνουν όλα αξέχαστα.

Εθνικό Πάρκο Rincon de la Vieja

Το πάρκο, πήρε το όνοµά του από το οµώνυµο ηφαίστειό του. Τελευταία φορά που εξερράγη, ήταν το 2011, καταστρέφοντας αρκετά από τα µονοπάτια που προσφερόταν για πεζοπορία. Ωστόσο, κάποια είναι ακόµη ανοιχτά για να χαρίσουν όµορφες στιγµές ξεγνοιασιάς µέσα στη φύση.

Εθνικό Πάρκο Rincon de la Vieja

Προ-Κολοµβιανό Μουσείο Χρυσού στο Σαν Χοσέ

Έργα τέχνης, νοµίσµατα, γραµµατόσηµα της Προ-Κολοµβιανής εποχής, στεγάζονται στο Μουσείο Χρυσού του Σαν Χοσέ. Μάλιστα εκεί θα δείτε περισσότερες από 20.000 ουγγιές χρυσού σε σχεδόν 2.000 αντικείµενα!

Σαν Χοσέ Κόστα Ρίκα

Cocos Island

Στις ακτές της χώρας το Cocos Island είναι ένα ακόµα πάρκο από τα πολλά που διαθέτει η χώρα µε τη διαφορά όµως ότι πρόκειται για έναν πραγµατικό εθνικό θησαυρό, τον οποίο προστατεύει η UNESCO.

Άγρια ζωή παντού στην Κόστα Ρίκα!

Απολαµβάνοντας τη βόλτα σας στα πανέµορφα µέρη της Κόστα Ρίκα, σίγουρα θα σας συναρπάσει η άγρια ζωή µε την τεράστια ποικιλοµορφία! Θα συναντήσετε σπάνια είδη ζώων όπως πουλιά (το γεράκι της Κόστα Ρίκα), εξαιρετικά µεγάλες γάτες, τους µυργµηγκοφάγους της περιοχής και τόσα άλλα που θα σας κάνουν να νοµίζετε ότι συµµετέχετε σε κάποιο ντοκιµαντέρ!

Άγρια ζωή παντού στην Κόστα Ρίκα!
Άγρια ζωή παντού στην Κόστα Ρίκα! - τροπικά πουλιά
Άγρια ζωή, Κόστα Ρίκα!

Κλίµα

Το κλίµα στην Κόστα Ρίκα είναι υπέροχο και ιδανικό για κάθε λογής δραστηριότητες σχεδόν καθηµερινά! Εµφανίζει δύο περιόδους, υγρασίας και ξηρασίας αλλά η διαφορά αυτή δεν είναι υπερβολική, καθώς οι θερµοκρασίες παραµένουν σε σταθερά επίπεδα ανάµεσα στους 20 και στους 30° C ενώ η ηλιοφάνεια να είναι σχεδόν καθηµερινά το κύριο χαρακτηριστικό. Καλύτερο διάστηµα πάντως για να επισκεφτεί κάποιος την Κόστα Ρίκα είναι από τον Δεκέµβριο µέχρι τον Απρίλιο.

Εντός και εκτός βυθού Κόστα Ρίκα

Useful Info

  • Στην Κόστα Ρίκα υπάρχουν περίπου 14 ενεργά ηφαίστεια. Τα 3 τελευταία χρόνια, 3 διαφορετικά ηφαίστεια έχουν εκραγεί.
  • Με τόση φυσική οµορφιά είναι λογικό η χώρα να αποτελεί καταφύγιο για αρκετά είδη πανίδας. Αντιπροσωπευτικό παράδειγµα τα 900 διαφορετικά είδη πουλιών που υπάρχουν τα περισσότερα από τα οποία είναι ενδηµικά.
  • Σχετικά µε την ασφάλεια στη χώρα, ανεξάρτητα τι µπορεί να νοµίζει κάποιος η εγκληµατικότητα είναι ελάχιστη. Μάλιστα θεωρείται µακράν η ασφαλέστερη χώρα της Λατινικής Αµερικής.
  • Ελληνικό προξενείο στη Κόστα Ρίκα δεν υπάρχει αλλά η χώρας µας εξυπηρετείται µέσω του ελληνικού προξενείου στο Μεξικό. Αντίστοιχα η Κόστα Ρίκα εκπροσωπείται στην Ελλάδα µέσω παράλληλης διαπίστευσης από την Ρώµη.
  • Επίσηµη γλώσσα είναι τα ισπανικά ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που µιλούν καλά αγγλικά.
  • Νόµισµα είναι το Κολόν (crc). Ισοδυναµια µε ευρώ 1€ = 576.57 crc. Σηµ. Το νόµισµα πήρε το όνοµά του από τον Κολόµβο (στα Ισπανικά ονοµάζεται Colon)
Καταρράκτης Κόστα Ρίκα

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,298LikesΚάντε Like
88,202 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ