Αεροπλάνο εν πτήσει

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανακοινώθηκαν οι λίστες του δημοφιλούς αμερικάνικου ταξιδιωτικού μέσου Travel + Leisure με τα καλύτερα του κόσμου σε κάθε κατηγορία έπειτα από την ψηφοφορία των αναγνωστών. Ανάμεσα στις λίστες βρίσκεται και εκείνη με τις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2023 σύμφωνα με τους αναγνώστες. Εδώ μπορείτε να δείτε επίσης τα τρία ελληνικά νησιά που βρίσκονται στη λίστα του T+L με τα 25 καλύτερα του κόσμου

Οι καλύτερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με τους αναγνώστες του T+L, προσφέρουν άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικά άνετες καμπίνες.
Υπήρξε μια μεγάλη διαφορά φέτος στην κατηγορία των καλύτερων διεθνών αεροπορικών εταιρειών. Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία τα τελευταία 27 χρόνια έπεσε από την κορυφή του βάθρου από μια αεροπορική εταιρεία μόλις 10 χρόνων την La Compagnie, μια boutique αεροπορική εταιρεία που προσφέρει στους επιβάτες πτήσεις all-business class μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τους μεγάλους αερομεταφορείς που πέρσι δεν ήταν ούτε στην πρώτη πεντάδα.

Αεροπορική εταιρεία La Compagnie

Πώς λειτουργεί η ψηφοφορία
Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα καλύτερα World’s Best Awards , το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και άλλα. Σχεδόν 165.000 αναγνώστες T+L ολοκλήρωσαν την έρευνα του 2023, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 25% σε σχέση με τα επίπεδα ψηφοφορίας πριν από την πανδημία. Συνολικά, περισσότερες από 685.000 ψήφοι δόθηκαν σε πάνω από 8.500 μοναδικά ακίνητα (ξενοδοχεία, πόλεις, γραμμές κρουαζιέρας, κ.λπ.).

Οι αεροπορικές εταιρείες βαθμολογήθηκαν συγκεκριμένα με τα παρακάτω κριτήρια:

 • Άνεση καμπίνας
 • Υπηρεσία εν πτήσει
 • Εξυπηρέτηση πελατών
 • Αξία

Για κάθε χαρακτηριστικό, οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν μια βαθμολογία άριστα, άνω του μέσου όρου, μέτρια, κάτω του μέσου όρου ή κακή. Οι τελικές βαθμολογίες είναι οι μέσοι όροι αυτών των απαντήσεων.

Αυτό που αγάπησαν οι αναγνώστες
Η Singapore Airlines, η οποία υποχώρησε στο Νο. 4, δεν ήταν ο μόνος αερομεταφορέας που έπεσε στην κατάταξη φέτος. Η Turkish Airlines και η Korean Air, οι οποίες κατετάγησαν το Νο. 4 και το Νο. 5 πέρυσι, αντίστοιχα, έχουν πέσει εντελώς έξω από τις 10 πρώτες θέσεις. Όμως δύο άλλες αεροπορικές εταιρείες είναι οι πρώτες πέντε βασικές εταιρείες και παραμένουν φέτος: το Νο. 2 της Emirates και το Νο. 3 η Qatar

Ο γαλλικός αερομεταφορέας La Compagnie, μια αεροπορική εταιρεία αποκλειστικά business class με μόλις δύο αεροπλάνα, είναι ο νικητής του 2023 για την καλύτερη διεθνή αεροπορική εταιρεία. “Όλοι είναι καλοί, ευγενικοί και επαγγελματίες. Σε κρατούν ενήμερο για το τι συμβαίνει, θετικό και αρνητικό”, είπε ένας αναγνώστης του T+L. “Τα εξαιρετικά αεροπλάνα και η επιβίβαση και η αποβίβαση ήταν εύκολη και γρήγορη.”

Δείτε παρακάτω τις 10 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που ψηφίστηκαν ως οι καλύτερες στον κόσμο από τους αναγνώστες του T+L.

Η πλήρης λίστα του T+L:

 1. La Compagnie
 2. Emirates
 3. Qatar Airways
 4. Singapore Airlines
 5. All Nippon Airways (ANA)
 6. Air Tahiti Nui
 7. Japan Airlines
 8. Cathay Pacific Airways
 9. Virgin Atlantic Airways
 10. EVA Air

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ