Καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς παρουσιάζουν μέρα με τη μέρα άνοδο με κάποιους από αυτούς μάλιστα να φτάνουν σε πληρότητα το 100%, γεγονός πολύ σημαντικό αν συνυπολογίσει κανείς τη μακρά περίοδο κρίσης που έχει προηγηθεί.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ήδη, οι προ-κρατήσεις για το πρώτο τριήμερο του χειμώνα σε ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφονταν εντυπωσιακές με ποσοστά 51% έως 85%. Πλέον, κυμαίνονται από 85% έως και 100%, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών χειμερινών προορισμών ξεπερνούν το 90%, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Οι 10 τοπ προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 51%, αρχές Οκτωβρίου το 81% και σήμερα βρίσκονται στο 90%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180€ έως 640€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 65τμ, ενώ ένα chalet 95τμ με 2Υ/Δ μισθώνεται προς 640€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στο Μέτσοβο οι προ-κρατήσεις από 66% στα μέσα του Σεπτεμβρίου και 76% στις αρχές Οκτωβρίου, πλέον αγγίζουν το 100%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 300€ έως 400€.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με επίκεντρο τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα. Οι προ-κρατήσεις στα μέσα του Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 81%, 60% και 66% αντίστοιχα και τώρα αγγίζουν το 100%, 85% και 85%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240€ έως και 500€. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35τμ έως 90τμ.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει και την Καλαμάτα. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν πλέον το 91%, από 75% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Από το σύνολο των 1.035 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου διατίθενται προς μίσθωση 98 κατοικίες.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 94% από 84% αρχές του Οκτωβρίου. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί σε 280 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 220€ έως 350€.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας, σε απόσταση αναπνοής από την Πάτρα, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 92% από 71% στις αρχές του μήνα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία, κατάλληλη για οικογένεια ή τετραμελή παρέα, κυμαίνεται από 180€ έως 340€ για το σύνολο του τριημέρου.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις στα μέσα Σεπτεμβρίου βρίσκονταν στο 67%, αρχές Οκτωβρίου στο 90% και πλέον στο 98%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως 468€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50τμ-55τμ.

Τέλος η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας όσο και για τους Θεσσαλονικείς. Η δυναμική της στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αριθμεί σε 335 αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου στα μέσα του Σεπτεμβρίου κυμαίνονταν στο 77%, αρχές Οκτωβρίου το 94% και πλέον το 98%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως και 396€.

Πηγή: iefimerida

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ