Η TripAdvisor δημοσίευσε τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες για το 2019, που προέκυψαν με βάση τα Travellers’ Choice Awards, σύμφωνα με τις κριτικές και τα σχόλια εκατομμυρίων ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Ανάμεσά τους βρέθηκε και μία ελληνική, και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Πρόκειται για το Athens Scenic Bike Tour που προσφέρει το τουριστικό γραφείο Athens by Bike στους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Το πρόγραμμα περιήγησης βρέθηκε στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης καλύτερων εμπειριών της φετινής χρονιάς, σε μια εποχή όπου οι εμπειρίες κυριαρχούν στη ζήτηση των ταξιδιωτών.

- Advertisement -

H Trip Advisor επίσης ξεχώρισε και τις 25 καλύτερες του κόσμου, και ανάμεσά τους βρίσκονται δύο ελληνικές!

Η Athens by Bike

Αθήνα: Ξεναγήσεις με ποδήλατο

Η Athens by Bike έχει σχεδιάσει 2 ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές μέσα στην Αθήνα. Η πρώτη είναι μια περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου στόχος της είναι ο προσανατολισμός του επισκέπτη στην πόλη. Στην διάρκεια του προγράμματος υπάρχουν αρκετές στάσεις για φωτογραφίες, ενώ τα γκρουπ συνοδεύονται από έμπειρα στελέχη της εταιρίας. Η δεύτερη διαδρομή είναι μια εξερεύνηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Χρησιμοποιείται ο ποδηλατόδρομος που ενώνει το Γκαζι με το πάρκο “Σταύρος Νιάρχος” και συνεχίζει μέχρι τον Άλιμο όπου οι επισκέπτες έχουν ελεύθερο χρόνο στην παραλία.

Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες

Ο αριθμός των εμπειριών προς κράτηση στην TripAdvisor υπερδιπλασιάστηκε το 2018 και ξεπέρασε τις 200.000, ενώ τα βραβεία της κατηγορίας για το 2019 αναδεικνύουν την ιδιαίτερη προτίμηση που εκδηλώνουν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες για μια μεγάλη γκάμα τους σε όλο τον κόσμο.

Όπως επισημαίνει η TripAdvisor, οι 25 κορυφαίες εμπειρίες δείχνουν ότι οι ιδανικές διακοπές είναι διαφορετικές για κάθε ταξιδιώτη. Στην έκθεση τάσεων στα ταξίδια εμπειρίας για το 2019 της πλατφόρμας, αποκαλύπτεται ότι οι κλασικές ξεναγήσεις παραμένουν σταθερά στα τουριστικά προγράμματα, ενώ οι εμπειρίες ευεξίας ανεβαίνουν συνεχώς με ετήσια αύξηση 90% το 2018. 

Τα βραβεία αναγνώρισαν 375 εμπειρίες, ξεναγήσεις και δραστηριότητες παγκοσμίως για να αναδείξουν τις καλύτερες σε όλο τον κόσμο. Οι νικητές καθορίστηκαν βάσει των κριτικών και αξιολογήσεων για εμπειρίες προς κράτηση στην πλατφόρμα κατά το περασμένο 12μηνο.

Οι 10 κορυφαίες ταξιδιώτες εμπειρίες στον κόσμο για το 2019

Περιήγηση στο Βατικανό
  1. Περιήγηση στο Βατικανό, στην Καπέλα Σιξτίνα και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  2. Βόλτα με καραβάκι για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του Σικάγο,
  3. Ημερήσια περιήγηση στην Τοσκάνη
  4. Καταδύσεις στο Ρέικιαβικ
  5. Ποδηλασία στο φαράγγι Ρεντ Ροκ (Λας Βέγκας)
  6. Ιδιωτική βόλτα με vintage αυτοκίνητο από μια έως 7 ώρες στο Παρίσι
  7. Βόλτα με βάρκα στα κανάλια του Άμστερνταμ
  8. Περιήγηση στη ζούγκλα Ουμπούντ (Ινδονησία)
  9. Περιήγηση σε τοπικά μαγαζιά για γευστικές δοκιμές, Ξιάν (Κίνα)
  10. Ράφτινγκ στον ποταμό Καϊτούνα (Νέα Ζηλανδία)

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ