δημοφιλή αξιοθέατα 2019

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για το 2019 εξέδωσε το TripAdvisor σύμφωνα με τις κρατήσεις που έγιναν από την πλατφόρμα του μέσα στον χρόνο.

- Advertisement -

Η λίστα εκδόθηκε έπειτα από ανάλυση 250.000 επισκέψεων και κρατήσεων που είχαν γίνει από το TripAdvisor. Στην πρώτη θέση με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα βρέθηκε το Κολοσσαίο της Ρώμης. Στην δεύτερη θέση της λίστας είναι το Λούβρο, που διαθέτει μία απίστευτη συλλογή έργων, μαζί και αυτού της Μόνας Λίζας.

Η τρίτη θέση καταλήφθηκε από τα Μουσεία του Βατικανού και στην τέταρτη το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη. Την πεντάδα με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για το 2019 συμπληρώνει ο Πύργος του Άιφελ.

Η λίστα όπως διαμορφώνεται:

Κολοσσαίο, Ρώμη

Με την ευκαιρία πραγματοποιήστε ένα απίστευτο Ταξίδι στη Ρώμη μέσα από 20 εναλλακτικές εμπειρίες!

Κολοσσαίο, Ρώμη

Λούβρο, Παρίσι

Λούβρο, Παρίσι

Μουσεία Βατικανού, Ρώμη

Μουσεία Βατικανού, Ρώμη

Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη

Οι γιορτές πλησιάζουν και μία από τις καλύτερες επιλογές είναι η Νέα Υόρκη, ο καλύτερος οδηγός για τα ομορφότερα Χριστούγεννα!

Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη

Ανακαλύψτε την Βαρκελώνη μέσα από 12 κορυφαία αξιοθέατα και tips από τον Τάσο Δούση!

Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη

Γαλλική Συνοικία, Νέα Υόρκη

Γαλλική Συνοικία, Νέα Υόρκη

Το σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ

Το σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ

Σκάιντεκ- Πύργος Γουίλις, Σικάγο

Σκάιντεκ- Πύργος Γουίλις, Σικάγο

Πλατεία Σαν Μάρκο, Βενετία

Ανακαλύψτε την Βενετία και τον απόλυτο οδηγό για ένα αξέχαστο ταξίδι στο αστέρι του Ιταλικού Βορρά!

Πλατεία Σαν Μάρκο, Βενετία

5+1 ιστορικά σημεία της Ευρώπης που πρέπει επισκεφθείς μέσα στο 2020!

Έχουμε συγκεντρώσει 5+1 ιστορικά σημεία της Ευρώπης και στα παρουσιάζουμε, ώστε να σε παροτρύνουμε να τα επισκεφθείς μέσα στο 2020!

Η Ευρώπη είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία πολλών αιώνων που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος από το Πάνθεον στη Ρώμη μέχρι το Stonehedge.

Επίσης, η Aegean σε στέλνει με 54€ στους κορυφαίους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς!

Αποτελεί αναμφίβολα το όνειρο κάθε ταξιδιώτη του κόσμου που αγαπά την ιστορία και τον πολιτισμό. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα πιο ψαγμένα μέρη με τη μεγαλύτερη ιστορική αξία στην Ευρώπη που μπορεί να μην έχουν ανακαλύψει ακόμα ούτε οι πιο φανατικοί λάτρεις του παρελθόντος!

Μνημείο Newgrange, Κομητεία Meath, Ιρλανδία

Μνημείο Newgrange, Ιρλανδία

Παρόλο που μπορεί να μην του φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αυτό το προϊστορική μνημείο στην Ιρλανδία προηγείται χρονικά του Stonehedge και των Μεγάλων Πυραμίδων της Γκίζας, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα παλιότερα ιστορικά μνημεία της Ευρώπης. Περάστε το κατώφλι του τάφου που ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Ηλιοστασίου και ανακαλύψτε διαφορετικές και μυστηριώδεις ιστορικές γωνιές. \

Αλάμπρα, Γρανάδα, Ισπανία

Αλάμπρα, Γρανάδα

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την Αλάμπρα κάθε χρόνο. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένας ξεχασμένος ιστορικός τόπος της Ευρώπης, πρόκειται για ένα από τα πιο εκθαμβωτικά ισλαμικά συμπλέγματα παλατιών και φρουρίων σε ολόκληρη τη χώρα, αν όχι την ήπειρο. Κατασκευάστηκε το 13ο και το 14ο αιώνα και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα περίτεχνης αρχιτεκτονικής στην Ισπανία.

Κολοσσός της Ρόδου, Ρόδος, Ελλάδα

Κολοσσός της Ρόδου, Ρόδος

Για αιώνες, ένα πελώριο άγαλμα του θεού Ήλιου έστεκε επιβλητικά στην είσοδο του λιμανιού της πόλης της Ρόδου, όντα ένα από τα πιο ιστορικά σημεία στην Ευρώπη. Η πόλη, που αποτελούσε στην αρχαιότητα ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά λιμάνια της αρχαίας Μεσογείου, κατεδαφίστηκε μετά από ένα σεισμό που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του μνημείου. Ωστόσο, ο Κολοσσός της Ρόδου ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας. Επομένως, αξίζει να επισκεφτείτε τα απομεινάρια του στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων.

Σπήλαια Lascaux, Lascaux, Γαλλία

Σπήλαια Lascaux, Lascaux, Γαλλία

Ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε την μεγαλύτερη συλλογή τέχνης από την εποχή του Λίθου στην Ευρώπη; Παρόλο που τα προϊστορικά σπήλαια είναι αρκετά συνηθισμένα και δημοφιλή στην Ισπανία, το Lascaux προστατεύεται από την UNESCO. Διαθέτει πάνω από 500 τοιχογραφίες που ηλικίας 20.000 χρόνων και είναι ένα συγκλονιστικό μέρος.

Αλατωρυχείο Wieliczka, Wieliczka, Πολωνία

Αλατωρυχείο Wieliczka, Wieliczka, Πολωνία

Ίσως δεν ακούγεται σαν κάτι το ιδιαίτερο, παρόλα αυτά, αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής & Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO στη νότια Πολωνία κρύβει πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε. Στα ορυχεία του 13ου αιώνα έχουν σκαλιστεί υπέροχα έργα τέχνης και ένας επιβλητικός καθεδρικός. Αξίζει να το δείτε από κοντά για να το διαπιστώσετε!

Δημαρχείο, Lubeck, Γερμανία

Δημαρχείο, Lubeck, Γερμανία

Ένα από τα ιστορικά σημεία στην Ευρώπη είναι η γοητευτική Lubeck της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 12ο αιώνα και κάποτε αποτελούσε ως εμπορική πόλη στον εμπορικό δρόμο της Βαλτικής. Παρόλο που υπέστη σημαντικές καταστροφές το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη αποτελεί σήμερα ένα από τα ιστορικότερα μέρη της Ευρώπης. Προσφέρει στον επισκέπτη μια ματιά σε ένα πλούσιο κομμάτι ιστορίας που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν. Επισκεφτείτε το Δημαρχείο για μια εντυπωσιακή έκθεση αρχιτεκτονικής και για να μάθετε περισσότερα για την πραγματική ιστορία της πόλης.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ