Αθήνα view

Η Αθήνα υποδέχεται τους τουρίστες του καλοκαιριού με μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία σε σχέση με πέρσι, όπως φαίνεται στο Trivago Hotel Price Index.

Σύμφωνα με το Trivago Hotel Price Index, όπου καταγράφει τις διακυμάνσεις των τιμών καταλυμάτων σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ξενοδοχεία και εναλλακτικά καταλύματα σε παραπάνω από 400 ιστοσελίδες κράτησης ανά τον κόσμο, εμείς σας παρουσιάζουμε τις τιμές των ξενοδοχείων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για διαμονή τον Ιούνιο του 2019 σύμφωνα με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο.

Η Αθήνα είχε μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών που καταγράφονται παγκοσμίως, σε ετήσια βάση, το μήνα αυτό, η οποία ανήλθε σε 9%. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Trivago hotel price index - Ιούνιος 2019

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, η μέση τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιούνιο διαμορφώνεται σε 111 ευρώ, τοποθετώντας την Αθήνα στη 10η θέση των ακριβότερων ευρωπαϊκών προορισμών όσο αφορά τις τιμές ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφανίζονται ελαφρώς ακριβότερα από τα ξενοδοχεία της Ρώμης και τη Λισαβόνας.

Τα ακριβότερα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία του μήνα εντοπίζονται στη Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, ενώ τα φθηνότερα στην Κωνσταντινούπολη, τη Μόσχα και τη Βαρσοβία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μαδρίτη σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τιμών, η οποία ανήλθε σε 57%, με τη μέση τιμή τον Ιούνιο του 2019 να διαμορφώνεται σε 154 ευρώ, από 98€ που ήταν τον Ιούνιο του 2018. Αντίθετα, η Μόσχα κατέγραψε μεγάλη μείωση 58%, αφού η μέση τιμή του Ιουνίου 2019 ανέρχεται στα 66€ έναντι του Ιουνίου του 2018 που ήταν στα 158€, σημειώνοντας παγκοσμίως τη μεγαλύτερη πτώση μέσης τιμής.

Αν σκέφτεστε να βγείτε εκτός Ευρώπης, αυτές είναι οι φθηνότερες τουριστικές πόλεις παγκοσμίως για το 2019.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Βρείτε περισσότερα νέα για ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού στο travelstyle.gr!

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ