Τρομακτική διαμονή: Αυτό το αρχοντικό είναι στοιχειωμένο 165 χρόνια και κοστίζει 365 ευρώ το βράδυ!

Η Airbnb μας αποκάλυψε τα πιο τρομακτικά σπίτια που μπορείτε να μείνετε… Η πρώτη πιο τρομακτική διαμονή είναι αυτό το στοιχειωμένο αρχοντικό, 165 χρόνων, ενώ για να μείνει κανείς εκεί πρέπει να δώσει… 365 ευρώ το βράδυ!

- Advertisement -

Χτισμένο το 1850 έχει υπάρξει κατοικία οικογενειών, σπίτι κηδειών, κουρείο και νοσοκομείο. Μάλιστα, ο κήπος του διέθετε νεκροταφείο.

Paranormal Paradise - τρομακτικά σπίτια airbnb
Paranormal Paradise airbnb

Για να το επισκεφτεί κανείς θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι αντέχει, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν δίνουν επιστροφή χρημάτων στους επισκέπτες που φεύγουν νωρίς, επειδή φοβούνται τυχόν παραφυσικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Στοιχειωμένα μέρη στην Αθήνα! Εσύ τολμάς να τα ανακαλύψεις;

Paranormal Paradise decor
Paranormal Paradise - στοιχειωμένο αρχοντικό

Η Airbnb στην αξιολόγηση τρόμου του δίνει 5/5.
Τιμή ανά διανυκτέρευση: 398 ευρώ

Ελλάδα: Η βίλα του 1870 που θεωρείται το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Πελοποννήσου!

H έπαυλη Καρανικολού, η οποία πιθανώς να ήταν εξοχική κατοικία, βρίσκεται σε ένα κτήμα 200 στρεμμάτων στο Λεβεντοχώρι Ηλείας.

Κατασκευάστηκε γύρω στα 1870 και ο αρχιτέκτονας είναι άγνωστος. Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα Αμαλία Κωτσάκη, ο δημιουργός πρέπει να ήταν Ιταλός ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ήταν ο Ερνέστος Τσίλλερ. Η έπαυλη ανήκε στον πλούσιο σταφιδέμπορα Καρανικολό, ο οποίος ήταν εγκαταστημένος στην πόλη της Πάτρας.

Αποτελεί ένα σπάνιο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ιστορίας του τόπου, που συνδέεται άμεσα με την οικονομική δραστηριότητα της εποχής. Θυμίζει όμορφα αρχοντικά της Τοσκάνης καθώς μοιάζει να έχει από εκείνη την περιοχή ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Το αρχοντικό στο οποίο έχει τοποθετηθεί στέγαστρο για την προστασία του, αν δεν ανακαινιστεί θα καταστραφεί καθώς δεν αντέχει άλλη εγκατάλειψη…

Σημειώνεται, ότι το 2003 αποφασίστηκε η αποκατάσταση του οικήματος, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, ενώ έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο μνημείο ως έργο τέχνης, από το Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με το vytinaiika.blogspot.gr.

Δείτε τη βίλα μέσα από το βίντεο του haanity:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ