Τσιγαρίδια Κεφαλονιάς
- Advertisement -

Αν ανήκετε σε αυτούς που όταν επισκέπτονται ένα μέρος αυτό που θέλουν περισσότερο είναι να εξερευνήσουν την τοπική κουζίνα και να ανακαλύψουν ξεχωριστές γεύσεις, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Δοκιμάστε τα τσιγαρίδια, ένα πεντανόστιμο πιάτο από την Κεφαλονιά, γεμάτο αρώματα! Επιπλέον, μπορούμε να την φτιάξουμε και με ό,τι χόρτα βρίσκουμε ανάλογα με την εποχή, είναι ελαφριά, vegan και ιδανική για τις περιόδους που νηστεύουμε!

Πώς να φτιάξετε τα Κεφαλονίτικα τσιγαρίδια

Υλικά:

  • 1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα (καυκαλήθρες, ζοχούς, λάπαθα, κ.α.)
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή πιο παραδοσιακά σέλινο)
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (ή πιο παραδοσιακά μάραθο)
  • 1 κ.σ. καλά γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κούπας ρύζι blue rose ή Καρολίνα ή νυχάκι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
4+1 υπέροχα παραθαλάσσια ταβερνάκια στην Αττική για να απολαύσετε τους μεζέδες σας πάνω στο κύμα
Κεφαλονίτικα τσιγαρίδια

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα χόρτα σε μέγεθος περίπου 3-4 δαχτύλων, κρατώντας χωριστά το σπανάκι από τα άγρια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε πρώτα τα άγρια (που θέλουν μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος) και κατόπιν το σπανάκι.
  3. Τα γυρίζουμε, μέσα στην κατσαρόλα, με ξύλινη κουτάλα, έως ότου βγάλουν τα περισσότερα υγρά τους και μειωθούν σε όγκο. Τα “ταλαιπωρούμε” όσο το δυνατόν λιγότερο, για να μη διαλυθούν.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ζάχαρη (αν θέλουμε), πιπέρι, κανέλα, μαϊντανό (ή σέλινο), μάραθο (ή άνηθο) και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να είναι σχεδόν καλυμμένα. Όταν θα κοντεύουν να είναι μαγειρεμένα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να είναι καλυμμένο από τα υγρά. Προσθέτουμε και το αλάτι. Αν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε ελάχιστο βραστό νερό.
  5. Μόλις μαγειρευτεί είναι έτοιμο να σερβιριστεί στο πιάτο.
Λαδένια Κιμώλου: η "ελληνική πίτσα" που θα αγαπήσετε

Tips:

  1. Συνοδεύεται τέλεια με φέτα και δροσερό κρασί.
  2. Αν θέλετε όταν σερβίρετε μπορείτε να ρίξετε λίγο λεμόνι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: cookpad.gr

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ