Ψάχνετε και φέτος που θα περάσετε την Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα; Στα μαγαζιά που θα δείτε παρακάτω θα βρείτε πολύ καλό φαγητό!

Επίσης, ανακαλύψτε πως γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη σε διάφορα μέρη της Ελλάδας!

- Advertisement -

To Κρέας

To kreas (Το Κρέας), Πετράλωνα

Η Αθήνα εκτίμησε το σωστό κρέας χάρη στο ομώνυμο εστιατόριο, που εκπαιδεύει στο εν λόγω είδος του ουρανίσκου μας κάτω από την στέγη μιας μονοκατοικίας του 1930. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στους μικρούς παραγωγούς και στις ειδικές κοπές και τεχνικές, αλλά και στο ψήσιμο σε φούρνο josper και με τελείωμα σε μαντέμι, ώστε να διατηρούνται ζουμερά. (Δημοφώντος 96 Άνω Πετράλωνα,
Τηλ.: 210-3247028)

Κυρ Αρίστος

Κυρ Αρίστος Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα

Σ’ αυτή τη ολάνθιστη όαση με αέρα παλιάς Αθηναϊκής αυλής μας καλωσορίζει ο κυρ Αρίστος. Με όνομα εμπνευσμένο από τον Αριστοτέλη Ωνάση, έναν γνήσιο bon viveur, πρόκειται για έναν χώρο με αυθεντική ατμόσφαιρα ανατολίτικης ταβέρνας, που κοσμείται εκτός των άλλων από τις βαθυστόχαστες ατάκες του Έλληνα κροίσου! Στον κυρ Αρίστο όλα είναι φρέσκα και χειροποίητα, ενώ οι μεθυστικές μυρωδιές από τα λαχταριστά κεμπάπ (τυλιχτά ή σε μερίδες), αλλά και οι διάφορες μερακλήδικες συνταγές όπως ο παστουρμάς ξυπνούν μνήμες παλιές! Συνδυάστε με πληθωρικές φρέσκες σαλάτες, φρεσκοκομμένες πατάτες και καλό χύμα κρασί!(Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, Τ. 210 9822320-339)

Δείτε όλη τη λίστα με τα μαγαζιά στο athensmagazine.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ