Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
28.1 C
Athens
ΑρχικήTravelTUI: Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2020

TUI: Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2020

Η TUI μακραίνει κατά πως φαίνεται την τουριστική περίοδο για την Ελλάδα, προσφέροντας ταξίδια διακοπών μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτό οφείλεται φυσικά στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει, με την Ελλάδα να γίνεται ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2020.

Μάλιστα η TUI, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ξεκίνησε το πρόγραμμα της κρουαζιέρας με την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο που το απολαμβάνει με κρουαζιέρες από την Κρήτη με προορισμό την Κέρκυρα και ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά.

- Advertisement -
καλοκαίρι Ρόδος Ελλάδα δημοφιλής προορισμός

Σε συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος της TUI Sebastian Ebel με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Αθήνα μίλησαν από κοινού για την καλή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, ενώ ο κ. Ebel δήλωσε την πρόθεση του Ομίλου να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα δημιούργησε ένα πλαίσιο για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και εφέτος να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στη χώρα. Η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί καλά για την επανέναρξη και λειτουργία του τουρισμού. Αυτό αποδεικνύει πώς μπορείς να προσφέρεις υπέροχες εμπειρίες διακοπών και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και του τοπικού πληθυσμού στους τουριστικούς προορισμούς. Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για την σεζόν του 2021 στη χώρα, δήλωσε ο Sebastian Ebel.

TUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία!

τουρίστες μπροστά από την Ακρόπολη Αθήνα

TUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία! Οι Γερμανοί όπως φαίνεται προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρατείνουν την καλοκαιρινή σεζόν μέχρι τον Οκτώβριο, ειδικά μετά τη δύσκολη κατάσταση που βίωσαν (και βιώνουν) με τον κορονοϊό, όπως άλλωστε όλος ο πλανήτης.

Οι μεγάλοι tour operators κάνουν μια σημαντική διαπίστωση για τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Γερμανών για τις κρατήσεις που κάνουν την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε και επίσημα, από το βήμα του γερμανικού FVW workshop που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με τη συμμετοχή των σημαντικότερων τουριστικών φορέων από τη Γερμανία.

Η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς είναι παραδοσιακά πρώτη επιλογή των Γερμανών για τις διακοπές τους, από την προ Covid19 εποχή ακόμα, και παρόλο που φέτος δεν επέλεξαν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνεχίζουν να επιλέγουν τους ελληνικούς προορισμούς και να τους απογειώνουν.

Με μια σύντομη ματιά οι ελληνικοί προορισμοί που είναι πρώτοι στη λίστα επιλογής και κινούνται πιο καλά εν μέσω πανδημίας, όπως τους αναφέρει η TUI, είναι οι Κρήτη, Ρόδος και Κως, με την Πελοπόννησο να μένει λίγο πιο πίσω στις προτιμήσεις. Αυτή την περίοδο υπάρχει προσφορά σε ελληνικά ξενοδοχεία και αρκετά είναι αυτά που έχουν δηλώσει πως θα μείνουν ανοιχτά τον Οκτώβριο και θα δεχτούν επισκέπτες.

Όσο για τα μικρά ελληνικά νησιά, δεν φαίνεται να εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον επίσκεψης από τους Γερμανούς, καθώς πολλά έχουν έλλειψη αεροπορικών συνδέσεων και κλειστά ξενοδοχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η πτώση στην κίνηση Γερμανίας- Ελλάδας για την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου ήταν στο 80%, η γερμανική αγορά είναι η πρώτη εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,384 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ