Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΒαλεαρίδες Νήσοι: Ο παράδεισος στα... Ισπανικά!

Βαλεαρίδες Νήσοι: Ο παράδεισος στα… Ισπανικά!

Mαλβίδες ή Μαλδίβες, Βαλεριάδες ή Βαλεαρίδες Νήσοι; Η γλώσσα µπλέκεται ανάµεσα σε σύµφωνα δίπλα σε άλλα σύµφωνα και φωνήεντα, από τα πιο διαδεδοµένα λάθη σε τόπους άκρως εξωτικούς που σηµασία δεν έχει αν θα τους πείτε σωστά, αλλά πώς και πότε θα αγγίξετε τα elegant εδάφη τους.

Αφήνουµε τις µακρινές Μαλδίβες (αυτό είναι το σωστό) και προσεγγίζουµε µέρη πιο κοντινά και οικεία, στις Βαλεαρίδες Νήσους. Η πιο κοσµική νησιωτική… ποδοσφαιρική οµάδα της Ισπανίας, αποτελείται από 11 προορισµούς µε τα all star κοσµοπολίτικα νησιά Ίµπιζα, Μαγιόρκα, Μινόρκα και Φορµεντέρα.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύµπλεγµα 11 νησιών στη Μεσόγειο, ανατολικά της Ισπανίας στην οποία και ανήκουν. Τα πιο διάσηµα είναι η Μαγιόρκα, η Ίµπιζα, η Μανιόρκα και η Φορµεντέρα µε διαφορετική ταυτότητα και προσωπικότητα το κάθε ένα, αλλά µε πάµπολλα κοινά στοιχεία όπως οι υπέροχες παραλίες, ο λαµπερός µεσογειακός ήλιος, τα ξεχωριστά αξιοθέατα και οι επιλογές για διασκέδαση. Τυρκουάζ νερά, χρυσαφένες αµµουδιές, γραφικά χωριά, κοσµοπολίτικες πόλεις, καλόκαρδοι ντόπιοι, νοστιµότατο φαγητό. Και τι δεν έχει το νησιωτικό αυτό σύµπλεγµα που αναµφίβολα διακατέχεται από…σύµπλεγµα ανωτερότητας!

Ίμπιζα

Ίμπιζα

Το νησί του clubbing και αντίπαλο δέος της Μυκόνου, κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από δεκάδες χιλιάδες well dressed τουρίστες που θέλουν να ζήσουν ξέφρενες νύχτες µε γκλίτερ και σαµπάνια και ηµέρες κάτω από τον καυτό ήλιο (σε κάποια παραλία ή πάνω στη ζεστή καρίνα ενός σκάφους). Σε κάθε περίπτωση, η θερινή τους εξόρµηση, ντύνεται µουσικά µε τα electronic remixes από την crème de la crème των dj’s που ορίζουν το µουσικό σύνθηµα της dance σκηνής της σεζόν.

Ως τόπος είναι βραχώδες µε αρκετή ξηρασία, αλλά µε άπειρα πεύκα, ελιές, αµυγδαλιές µε βλάστηση που προκαλεί έκπληξη. Θα συναντήσετε απόκρηµνες ακτές µε δεκάδες αµµώδεις παραλίες που είναι υπέρ του δέοντος οργανωµένες. Επισκεφτείτε το φηµισµένο Cafe del Mar. Επίσης, γνωρίστε την Ίμπιζα πέρα από τα club με 10 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Πώς να φτάσετε:

  • Αεροπορικώς: Υπάρχουν 2 απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ίµπιζα την εβδοµάδα. Η µέση πτήση διαρκεί περίπου 3 ώρες. Η Ίµπιζα έχει ένα διεθνές αερολιµένα που εξυπηρετεί και το γειτονικό νησί Φορµεντέρα.
  • Ακτοπλοϊκώς: Υπάρχουν ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την Ισπανία, µε δροµολόγια από Βαρκελώνη, Βαλένθια, Πάλµα και Denia.

Μαγιόρκα

Μαγιόρκα

Το µεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων έχει µια δυναµική προσωπικότητα χάρη στις εκπληκτικές παραλίες της, το απέραντο γαλάζιο, τα θεαµατικά ορεινά τοπία και τους όµορφους οικισµούς που τις «λούζει» ο απέραντος ήλιος. Δεν είναι τυχαίο, πως για τρεις δεκαετίες είχε εδώ το ατελιέ του ένας από τους σπουδαιότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες, ο Ζουάν Μιρό, ο οποίος λάτρευε και εµπνεόταν από τον Μεσογειακό φως. Όπως εκστασιάζονται πεζοπόροι και ποδηλάτες µε την εντυπωσιακή οροσειρά Serra de Tramuntana µε τα φοβερά ασβεστολιθικά σπίτια και στην οποία βρίσκονται και οι δυο ψηλότερες κορυφές του νησιού (η Puig Major µε ύψος 1.445µ. είναι η ψηλότερη).

Λιγότερο ήσυχη από τη γειτονική Ίµπιζα, αν και καταφέρνει και τα συνδιάζει όλα, η Μαγιόρκα έχει και εκείνη εκρηκτικό Μεσογειακό ταµπεραµέντο. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται τουλάχιστον 11 εκατοµµύρια τουρίστες- από ξέγνοιαστες παρές που αναζητούν την περιπέτεια, µέχρι ερωτευµένα ζευγαρια που επιδιώκουν την αποµόνωση και οικογένειες για ηρεµία και χαλαρότητα.

Πώς να φτάσετε:

  • Αεροπορικώς: Η Πάλµα ντε Μαγιόρκα, διαθέτει ένα διεθνές αεροδρόµιο από το οποίο περνούν εκατοµµύρια επισκέπτες όλο το χρόνο από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η πτήση από την Αθήνα διαρκεί περίπου 4,5 ώρες και πάντα υπάρχει ενδιάµεση στάση σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.
  • Ακτοπλοϊκώς: Τρεις ακτοπλοϊκές εταιρείες εκτελούν δροµολόγια προς και από τη Μαγιόρκα από την Ισπανία.

Μινόρκα

Μινόρκα

Λιγότερο διάσηµη από τους δυο µεγαλύτερους γείτονές της, µε το όνοµά της στα λατινικά να σηµαίει «η µικρότερη» (σε αντίθεση µε την Μαγιόρκα που σηµαίνει «η µέγιστη»), γιατί κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθµούς και είναι λιγότερο τουστιστική. Ιδανικός τόπος για εξερεύνηση µε εντυπωσιακά τοπία, όπως τον προστατευόµενο υγρότοπο Parc Natural S’ Albufera des Grau µε πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Το άγνωστο νησί των Βαλεαρίδων, είναι ένας παράδεισος που αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για τους φυσιολάτρεις. Αµέτρητες παραλίες µε τυρκουάζ νερά, φαράγγια, όρµοι, σπηλιές, καταπράσινα εδάφη, και ένας τόπος που συχνά αναφέρεται ως «νησί των ανέµων» λόγω των βόρειων ισχυρών ανέµων. Το 1993 µάλιστα, ανακηρύχθηκε από την UNESCO «Απόθεµα Βιοσφαίρας» χάρη στον φυσικό της πλούτο.

Πώς θα φτάσετε:

  • Αεροπορικώς:Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα µέσω Βαρκελώνης.
  • Ακτοπλοϊκώς: Υπάρχουν δροµολόγια πλοίων από την Ισπανία, από Βαρκελώνη και Βαλένθια.

Φορµεντέρα

Φορμεντέρα

Όσο µικρό και ήσυχο είναι, άλλη τόση είναι η θεϊκή του οµορφιά, µε ένα µοναδικό συνδυασµό απέραντου γαλάζιου και πράσινου. Η Φορμεντέρα, το πιο µικρό από τα υπόλοιπα νησιά των Βαλεαρίδων, είναι το τελειότερο καταφύγιο για ονειρεµένες διακοπές δίπλα σε απέραντες και αµµώδεις παραλίες ενώ το βλέµµα «κουράζεται» από τα ατελείωτα τυρκουάζ νερά. Μια ανάσα από την Ίµπιζα, οι περίπου 11 χιλιάδες κάτοικοί του µοιράζονται στα 6 χωριά του νησιού, µε σηµαντικότερο το Sant Francesc που είναι και η πρωτεύουσα. Επισκεφτείτε το low profile νησί της Ευρώπης που θα σας φέρει σε απόλυτη ισορροπία µε τη φύση!

Η ονοµασία της προέρχεται από τη λατινική λέξη Frumentarium που σηµαίνει σιτοβολώνας, δε διαθέτει αεροδρόµιο και άρα είναι λιγότερο διµοφιλής τουριστικά. Αποτελεί αγαπηµένο τόπο για εναλλακτικούς τύπους που αναζητούν µια πιο χίπικη εµπειρία, σε ένα νησί που εκτός από ειδυλλιακές παραλίες διαθέτει και ιστορικούς φάρους, Ένας από αυτούς, είναι και ο Faro de Barbarva που στέκει µέσα σε ένα εκπληκτικό σκηνικό, τέλειο για ηλιοβασίλεµα.

Πώς να φτάσετε:

Δε διαθέτει αεροδρόµιο και ο µόνος τρόπος να φτάσει κανείς είναι ακτοπλοϊκώς, είτε από το λιµάνι της Ίµπιζας, είτε από την Βαλένθια (ταξίδι διάρκειας περίπου 2,5 ώρες).

Πηγή: Icons Travellers

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,393 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ