Φτερό αεροπλάνου

Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή των Βαλεαρίδων κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες κατά των αεροπορικών εταιρειών, EasyJet, Eurowings και Volotea, για τις οποίες προτείνει πρόστιμα άνω των 20.000 ευρώ επειδή περιορίζουν το δικαίωμα των επιβατών να φέρουν τις χειραποσκευές τους στην καμπίνα του αεροσκάφους.

- Advertisement -

Η κίνηση αυτή προστίθεται στους νομικούς φακέλους που έχουν ήδη ανοίξει κατά της Ryanair και της Vueling τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών FACUA-Consumers in Action, οι παραβιάσεις αυτές θεωρούνται σοβαρές από τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή των Βαλεαρίδων, δεδομένου ότι η πρακτική αυτή επηρεάζει σημαντικό όγκο επιβατών, είναι επαναλαμβανόμενη στο χρόνο και συνεπάγεται υψηλά οικονομικά οφέλη για τις αεροπορικές εταιρίες.

Το προτεινόμενο πρόστιμο για την EasyJet και τη Eurowings ανέρχεται σε 21.500 ευρώ, για τη Ryanair και τη Volotea σε 24.000 ευρώ και για τη Vueling σε 28.000 ευρώ.

Οι νομικές αυτές ενέργειες είναι αποτέλεσμα παραπόνων που υπέβαλλε σε πρώτη φάση η FACUA κατά της Vueling και της Ryanair για τέτοιες πρακτικές και αυτό οδήγησε και στην αναζήτηση και άλλων εταιριών με παρόμοιες πρακτικές, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Αρχής Καταναλωτών των Βαλεαρίδων Félix Alonso. Ο κ. Alonso τόνισε ότι η νομοθεσία επιτρέπει στους επιβάτες να μεταφέρουν χειραποσκευές στη καμπίνα χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ