«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα δίνει το ιταλικό Vanity Fair, το οποίο προτείνει 8 νησιά σε Κυκλάδες, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη που θα ενθουσιάσουν με την ομορφιά τους, τους ταξιδιώτες.

«Ξεκινήστε για τον παράδεισο»

- Advertisement -

«Κρυστάλλινη θάλασσα, απομονωμένες παραλίες, καταπληκτικό φαγητό: δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι ένας φανταστικός προορισμός για όσους αναζητούν ονειρεμένες διακοπές στην παραλία. Υπάρχουν πολλοί προορισμοί για να απολαύσετε τον ελληνικό πολιτισμό και τη φιλοξενία στο έπακρο, και ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες: υπάρχουν εκείνοι που απευθύνονται στους λάτρεις των ιστορικών μνημείων, εκείνοι που αναζητούν διασκέδαση μέχρι το πρωί και εκείνοι που θέλουν να απολαύσουν τον ήχο των κυμάτων στην απόλυτη χαλάρωση και απομόνωση […] Ξεκινήστε για τον παράδεισο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το άρθρο του περιοδικού.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνεται η Αστυπάλαια ως το νησί της αειφορίας με τη γαλήνια αύρα, η Ίος που συνδυάζει διασκέδαση, εξωτικά νερά και αρχαία μνημεία και η Ελούντα ως ο απόλυτος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τους Λειψούς, την Αντίπαρο με τα λευκά παραμυθένια σοκάκια, την καλαίσθητη Τήνο, την εντυπωσιακή Χαλκιδική με τις αναρίθμητες παραλίες και τη Μεσσηνία με τα γραφικά ψαροχώρια και τους απέραντους ελαιώνες.

Αστυπάλαια
Ίος
Ελούντα

Τι λένε οι δήμαρχοι Ίου και Αστυπάλαιας

Οι δήμαρχοι Ίου και Αστυπάλαιας μεταφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλίμα της εποχής και την αυξημένη τουριστική κίνηση στα δύο νησιά.

«Η Ίος ξεπέρασε φέτος για την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου, τις αφίξεις του 2019. Διαπιστώνουμε πως το ταξιδιωτικό κοινό εστιάζει σε ενδιαφέροντα που αναδεικνύουμε και πέραν της διασκέδασης, όπως τα μονοπάτια, τη γαστρονομία και το θαλάσσιο τουρισμό. Ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει το δικό του ρόλο και εκτός σεζόν, όπως φάνηκε από την απήχηση του Ios Festival που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά. Παράλληλα ο Δήμος οδεύει σε πιο φιλικές για το περιβάλλον λύσεις, όπως η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, η μείωση της σπατάλης των υδάτινων πόρων και η χρήση οχημάτων με αντιρρυπαντικούς κινητήρες» επισημαίνει ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.

«Η Αστυπάλαια διανύει μια πολύ ικανοποιητική σεζόν με τον Αύγουστο να σημειώνονται πληρότητες κοντά στο 100%. Η επισκεψιμότητα θα διατηρηθεί και τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι ανταποκρίνονται θετικά στις “πράσινες” καινοτομίες του Δήμου, μέσα από την αυξανόμενη χρήση της On Demand δημόσιας συγκοινωνίας και της υπηρεσίας Car Sharing με ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ