Είναι γεμάτο λίμνες, δάση, ποτάμια και βουνά και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες
Το Βανκούβερ είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές του κόσμου, με πανύψηλα καταπράσινα δέντρα και κτίρια βικτωριανής εποχής που εναλλάσσονται όμορφα με τους ουρανοξύστες.

Η πόλη οφείλει το όνομα της στον ναυτικό Τζορτζ Βανκούβερ, έναν Βρετανό εξερευνητή που ταξίδεψε στην περιοχή.

- Advertisement -

Βρέχεται από τον Ειρηνικό και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της British Columbia, ενώ η καλύτερη εποχή να την επισκεφθεί κανείς είναι το φθινόπωρο. Τότε τα φυλλοβόλα δέντρα της παίρνουν μια βαθιά κόκκινη απόχρωση λίγο πριν χάσουν τα φύλλα τους.

Το Βανκούβερ είναι γεμάτο λίμνες, δάση, ποτάμια και βουνά και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες. Ο ταξιδιώτης μπορεί να περιηγηθεί στο Stanley Park, ένα μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο που φιλοξενεί ένα τεράστιο δέντρο που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από το εξώφυλλο του National Geographic.

Η πόλη χωρίζεται σε τρεις περιοχές, το Downtown, δηλαδή το κέντρο της πόλης, το Westside και το East Van. Στην πρώτη ανήκει το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης και το Stanley Park.

Το μαγαζί σαν bistrot της Μονμάρτης στο Κουκάκι που ακούς μελωδίες του Χατζιδάκη

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο και το παλιό κομμάτι της πόλης, το Gastown και να δει από κοντά το Steam Clock, το δημοφιλές ρολόι με ατμό που σφυρίζει ένα τραγουδάκι με ατμό τις ακέραιες ώρες. Κοντά στον ποταμό Fraser υπάρχει μια διαμορφωμένη όχθη για περπάτημα ενώ ποταμόπλοια σκίζουν τα νερά του.

Μέσα στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το Granville Island που προτιμούν οι τουρίστες με αγορά με χειροποίητα είδη και μια ξύλινη προβλήτα για βόλτες.

Το φαΐ και το πιοτί: 8 κουτούκια με αύρα παλαιάς Αθήνας για ατελείωτους μεζέδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ