Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒενετία: Τα νερά στο φημισμένο Μεγάλο Κανάλι άλλαξαν χρώμα και έγιναν πράσινα...

Βενετία: Τα νερά στο φημισμένο Μεγάλο Κανάλι άλλαξαν χρώμα και έγιναν πράσινα neon! (βίντεο)

Ένα μυστηριώδες κομμάτι φθορίζοντος πράσινου νερού που εμφανίστηκε στο φημισμένο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας πριν λίγες μέρες, προκλήθηκε από μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως σε υποβρύχιες κατασκευές για να βοηθήσει στον εντοπισμό διαρροών, λένε οι περιβαλλοντικές αρχές.

Η χημική ουσία – η φλουορεσκεΐνη – είναι μη τοξική. Παραμένει ασαφές πώς η ουσία κατέληξε στο κανάλι, αλλά η Περιφερειακή Υπηρεσία για το Περιβάλλον στη Βενετία δήλωσε ότι, δεδομένου του όγκου που κυκλοφόρησε, είναι απίθανο να πρόκειται για ατύχημα.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τους κατοίκους κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα και μεγάλωνε αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Advertisement -

Οι εικόνες έδειχναν γόνδολες και θαλάσσια ταξί να περνούν μέσα από τη σμαραγδένια ουσία.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πράξη και η τοπική αστυνομία ερευνά μια σειρά από στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βενετίας.

Περαιτέρω αποτελέσματα δοκιμών αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της ακριβούς ποσότητας της ουσίας στο νερό.

Ο Λούκα Ζάγια, πρόεδρος της περιφέρειας της Βενετίας, προειδοποίησε ότι οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές ενδέχεται να προβούν σε αντιγραφές. Περαιτέρω αποτελέσματα δοκιμών αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της ακριβούς ποσότητας της ουσίας στο νερό.

Ο περίεργος χρωματισμός ήρθε καθώς η πόλη γιόρταζε την εκδήλωση με το σκάφος Vogalonga, που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει την κίνηση των κυμάτων και να αποκαταστήσει τις βενετσιάνικες παραδόσεις και να βοηθήσει στη διάδοση της προσοχής για το περιβάλλον και τη φύση καθώς και την αρχιτεκτονική Μπιενάλε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας αλλάζει χρώμα.

Το 1968 ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu έβαψε τα νερά του καναλιού πράσινα με μια φθορίζουσα χρωστική ουσία που ονομάζεται Fluorescein, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Μπιενάλε της Βενετίας. Η κίνηση σχεδιάστηκε για να επιστήσει την προσοχή σε οικολογικά ζητήματα και στη σχέση φύσης και πολιτισμού.

Πηγή: CNN.com

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,190 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ