Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
28.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒενετία: Θέτει περαιτέρω περιορισμούς στους τουρίστες για την προστασία της πόλης

Βενετία: Θέτει περαιτέρω περιορισμούς στους τουρίστες για την προστασία της πόλης

Η Βενετία που είναι γνωστό ότι είναι μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που όχι απλώς πλήττεται από τον υπερτουρισμό αλλά κινδυνεύει από αυτόν, θέτει μερικά περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τους τουρίστες – απαγορεύει τις μεγάλες ομάδες και τα μεγάφωνα για να βελτιώσει τη ζωή των ντόπιων.
Η εμβληματική ιταλική πόλη θα περιορίσει τα μεγέθη των ομάδων περιηγήσεων ως μέρος της αποστολής της να ρυθμίζει τα τεράστια πλήθη και να βελτιώνει την τοπική ζωή.

Η Βενετία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στο μέγεθος των τουριστικών ομάδων – η τελευταία κίνηση για τη μείωση της πίεσης του μαζικού τουρισμού στη διάσημη πόλη των καναλιών.

- Advertisement -
Βενετία
shutterstock

Από τον Ιούνιο του 2024, τα γκρουπ θα περιορίζονται σε 25 άτομα – ή περίπου το ήμισυ της χωρητικότητας ενός τουριστικού λεωφορείου.

Η χρήση μεγαφώνων , «τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και αναστάτωση», θα απαγορευτεί επίσης, ανέφερε η πόλη σε ανακοίνωσή της.
Η αξιωματούχος της πόλης που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια, Elisabetta Pesce, είπε ότι οι πολιτικές αυτές στοχεύουν στη βελτίωση της μετακίνησης ομάδων μέσω του ιστορικού κέντρου της Βενετίας, καθώς και των νησιών Murano, Burano και Torcello που έχουν πολλούς επισκέπτες.

Στοχεύουν να κάνουν τη ζωή καλύτερη για όσους ζουν και εργάζονται στην πόλη

Τα μέτρα πρέπει να εξεταστούν από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά εάν εγκριθούν θα εφαρμοστούν την 1η Ιουνίου.

Βενετία χειμωνιάτικη πόλη

Πώς αλλιώς διαχειρίζεται η Βενετία τα πλήθη;

Η πόλη έχει ανακοινώσει επίσης σχέδια για τη δοκιμή μιας νέας χρέωσης ημερήσιου ταξιδιού . Η χρέωση των 5 € ανά άτομο θα εφαρμόζεται σε 29 ημέρες αιχμής μεταξύ Απριλίου και μέσα Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Σαββατοκύριακων. Σκοπός του είναι να ρυθμίσει τα πλήθη, να ενθαρρύνει μεγαλύτερες επισκέψεις και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Βενετίας.

Ο πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ ανέφερε τον αντίκτυπο του τουρισμού στην εύθραυστη πόλη της λιμνοθάλασσας ως σημαντικό παράγοντα που επανεξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει τη Βενετία στον κατάλογο της UNESCO με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε κίνδυνο.

Η πόλη ξέφυγε την πρώτη φορά περιορίζοντας την άφιξη μεγάλων κρουαζιερόπλοιων μέσω του καναλιού Giudecca και ξανά τον Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ημερήσιου ταξιδιού, το οποίο είχε καθυστερήσει όταν ο τουρισμός μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Βενετία κανάλια νέο δρομολόγιο Ryanair από Ρόδο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,203 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ