Βερόνα: Οι 5 καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό!

Σε µια χώρα που φηµίζεται για τη γαστρονοµία της καµιά από τις πόλεις της δεν µπορεί να αποτελεί εξαίρεση! Στη Βερόνα εµείς ξεχωρίσαµε 5 top διευθύνσεις µε διαφορετικό µενού για κάθε γούστο!

- Advertisement -

Για seafood: Pescheria I Masenini

Βερόνα: Οι 5 καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό!

Δηµιουργικό και µοντέρνο µενού θαλασσινών γεύσεων. Εµπνευσµένοι συνδυασµοί καταλήγουν σε πιάτα όπως φρέσκο καρπάτσιο λαβράκι µε πικάντικο πράσινο µήλο και ροζ πιπέρι, νιόκι µε µαύρο µελάνι σε συνδυασµό µε αστακό ραγού.

Αν και το επίπεδο της ποιότητας και των συνδυασµών είναι εξαιρετικό, ο head chef του εστιατορίου Elia Rizzo –βραβευµένος µε 2 αστέρια Michelin– αναλαµβάνει µια πρόκληση: δίνει πλέον και µια κρεοτοφαγική version στο µενού (Piazzetta Pescheria 9, tel. +39 045 9298015, www.pescheriaimasenini.it).

Για new style italian food: Pintxos Bistro

Βερόνα: Οι 5 καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό!

Με ιδέες προερχόµενες από τα καταλανικού στυλ τάπας, αυτό το ευχάριστο bistro σερβίρει ένα εκλεκτικό µενού που συνδυάζει ιταλικά ζυµαρικά, τυριά και αλλαντικά Καταλονίας, καθώς και µικρά πιάτα «αρωµατισµένα» µε εξωτικά υλικά, όπως lemongrass και tamarind – ακόµα και προτάσεις σε sushi.

Ένα αγαπηµένο τοπικό foodie spot µε τραπέζια που, ειδικά το καλοκαίρι, γίνονται «ανάρπαστα». Tip: Δεν θα δείτε κάποια ταµπέλα ή άλλη ένδειξη, γι΄αυτό αναζητήστε το εστιατόριο Al Cristo µε το οποίο έχουν κοινή είσοδο (Piazzetta Pescheria 6, tel. +39 045 594287).

Για αυθεντικη Trattoria: Hostaria La Vecchia Fontanina

Βερόνα: Οι 5 καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό!

Με τραπέζια πάνω σε µια µικρή πλατεία, cosy εσωτερικούς χώρους και εξαιρετικό φαγητό, αυτό το ιστορικό εστιατόριο ξεχωρίζει κυρίως λόγω της µεγάλης προτίµησης που του δείχνει ο κόσµος. Ο κατάλογος περιλαµβάνει τυπικά βερονέζικα πιάτα µαζί µε ιδιαίτερες δηµιουργίες όπως το bigoli con ortica e ricotta affumicata (περίπου σαν χοντρά σπαγγέτι µε τσουκνίδες και καπνιστή ρικότα). Highlight, τα γλυκά του (Piazzetta Chiavica 5, tel. +39 045 591159).

Για αυθεντική βερονέζικη κουζίνα: La Taverna di Via Stella

Βερόνα: Οι 5 καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό!

Με τα µεγάλα κοµµάτια του προσούτο να φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο, το εν λόγω deli bar θα σας υποδεχτεί στην τραπεζαρία διακοσµηµένη µε πολυτέλεια και chic touch tiepolo style… µε ρουστίκ τοιχογραφίες ιπποτών. Tα παραδοσιακά πιάτα όπως pastissada (στιφάδο άλογο), bigoli µε ραγού πάπιας και τυρί Monte Veronese (µε ονοµασία προέλευσης από την περιοχή της Lessinia) έχουν την τιµητική τους! (Via Stella 5/c, tel. +39 045 8008008).

Για γλυκά, cakes & καφέ: Pasticceria Miozzi

Βερόνα: Οι 5 καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό!

Αν θέλετε γλυκό και κάτι γρήγορο στο χέρι –αν και υπάρχουν και λίγα τραπεζάκια– και παράλληλα να γλείφετε τα δάχτυλά σας από τις έξοχες γεύσεις προτιµήστε το Miozzi. Δεν είναι µόνο το «σπίτι» των πιο πληθωρικών brioche στη Βερόνα, αλλά και πολλών ακόµα inhouse εδεσµάτων, όπως buondi, biscotti και σοκολάτες.
Ο καφές, επίσης, είναι πλούσιος και αρωµατικός (Via Giuseppe Adami 2, tel. +39 045 915312).

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ