Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒιέννη: Δωρεάν εισιτήρια για μουσεία, θέατρα και συναυλίες σε όσους δεν μετακινούνται...

Βιέννη: Δωρεάν εισιτήρια για μουσεία, θέατρα και συναυλίες σε όσους δεν μετακινούνται με αυτοκίνητο!

Εάν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε στη Βιέννη και μετακινείστε κυρίως με τα μέσα μεταφοράς και τα πόδια, αξίζει να γνωρίζετε ότι η πόλη θα προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για μουσεία, θέατρα και συναυλίες σε όσους δεν μετακινούνται με αυτοκίνητο!

Η Βιέννη, σύμφωνα με το Independent, ετοιμάζει ένα νέο πρότζεκτ με το οποίο θα ανταμείψει εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο, τα πόδια ή ότι άλλο εκτός από αυτοκίνητο. Μάλιστα, η Βιέννη, με 1,8 εκατομμύρια κατοίκους, είναι γνωστή για την αποτελεσματική αλλά και οικονομική δημόσια συγκοινωνία.

- Advertisement -

Η αυστριακή πρωτεύουσα εγκαινιάζει ένα νέο app στις 26 Φεβρουαρίου, το οποίο θα παρακολουθεί τον τρόπο μεταφοράς των χρηστών και θα υπολογίζει το CO2 που εξοικονομούν σε σύγκριση με την οδήγηση. Οι χρήστες θα συλλέγουν πόντους όταν μετακινούνται χωρίς αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του app θα λαμβάνουν ένα κουπόνι μόλις εξοικονομήσουν 20 κιλά διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που θα επιτευχθεί εάν ένας μέσος κάτοικος εντός των ορίων της πόλης μετακινηθεί χωρίς αυτοκίνητο για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους επικεφαλής του πρότζεκτ.

Changers νέο app - Βιέννη

Το κάθε κουπόνι μπορεί να ανταλλαγεί, προς το παρόν, με δωρεάν εισιτήρια σε τέσσερις πολιτιστικούς χώρους στη Βιέννη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: ένα μουσείο, έναν εκθεσιακό χώρο τέχνης, ένα θέατρο και μια αίθουσα συναυλιών. Στην αρχική δοκιμαστική φάση, τα συμμετέχοντα ιδρύματα δεν θα αποζημιωθούν. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι οι «Εικόνες» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην παραμυθένια Βιέννη στο επόμενο επεισόδιο!

Σε αρχικό στάδιο, συνολικά 1.000 χρήστες θα συμμετέχουν στη δοκιμή του νέου app για smartphone από τις 26 Φεβρουαρίου, κι εάν κατά τη διάρκεια των έξι μηνών αποδειχθεί επιτυχής, η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύτερο κοινό το φθινόπωρο.

Changers app Βιέννη

Τέλος, ο Peter Hanke, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βιέννης, σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση, δήλωσε: «Θέλουμε να ανταμείψουμε τη μείωση του CO2 με μια πολιτισμική εμπειρία».

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,190 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ