Εφαρμογή Mona Vinci Airports

H δοκιμή ενός νέου travel assistant, με το όνομα “Mona” μόλις ξεκίνησε στη Λυών της Γαλλίας από την εταιρεία VINCI Airports.

Η “Mona” χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να προσφέρει μια μοναδική και άψογη ταξιδιωτική εμπειρία σε επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω αεροδρομίων που διαχειρίζεται η VINCI Airports.

Δείτε μια απίθανη ιδέα εταιρείας για να γλιτώσει το λουκέτο! Delivery αεροπορικού μενού στο… σπίτι!

Η δοκιμή

Στις 5 Οκτωβρίου 2020, στο “Κέντρο Αριστείας για την Καινοτομία” της VINCI Airports, με έδρα το Αεροδρόμιο Lyon-Saint Exupéry (LYS), ο Xavier Huillard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της VINCI Airports και ο Nicolas Notebaert, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της VINCI Airports, εγκαινίασαν τη “Mona”, η νέα ταξιδιωτική βοήθεια που θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία των επιβατών.

Κατά τη δοκιμή της Mona, όχι μόνο η VINCI Airports κάνει ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον, αλλά και γίνεται ο πρώτος airport operator στον κόσμο που προσφέρει στους επιβάτες του τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα βιομετρικό ταξίδι από το σπίτι τους στο αεροπλάνο.

Εφαρμογή Mona

Η τεχνογνωσία

Χάρη στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και σε ένα ειδικό ταξίδι στο αεροδρόμιο, οι χρήστες της Mona μπορούν να περάσουν από τα διάφορα σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο – από την αποσκευή έως την επιβίβαση (με εξαίρεση τον έλεγχο των συνόρων) – χωρίς να κάνουν καμία φυσική επαφή, απλά δείχνοντας το πρόσωπο τους!

Η Mona επιτρέπει στους ταξιδιώτες να δημιουργήσουν “λογαριασμό πελάτη”, κατεβάζοντας μια εφαρμογή στο smartphone τους από την άνεση του σπιτιού τους ή σε έναν τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο, προκειμένου να επωφεληθούν από αυτήν τη νέα υπηρεσία, εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις πτήσεις και το ταξίδι των επιβατών σε πραγματικό χρόνο, η Mona είναι επίσης σε θέση να προσφέρει στους χρήστες μια σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών και εμπειριών, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες και retailers στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε ακόμα:  Ισπανία: Για ποιους ταξιδιώτες αίρει την απαγόρευση εισόδου

Γιατί το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης είναι το δημοφιλέστερο στον κόσμο; (βίντεο)

Η χρήση

Η εφαρμογή Mona βασίζεται σε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα και relationship marketing. Με την επιφύλαξη για την έγκριση από τη γαλλική υπηρεσία προστασίας δεδομένων, CNIL, η νέα αυτή υπηρεσία εφαρμόζει τις τελευταίες συστάσεις του οργανισμού προστασίας δεδομένων προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες την πιο δυνατή εγγύηση ότι τα προσωπικά τους δεδομένα, δικαιώματα και η ιδιωτική τους ζωή θα προστατεύονται.

Επιπλέον, η Mona αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τη Γαλλική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ως μέρος του προγράμματος «Vision sûreté 2», το οποίο στοχεύει στην τόνωση της καινοτομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των φορέων.

70% η πτώση στην κίνηση των επιβατών στα αεροδρόμια

Η εφαρμογή ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 2020 για δοκιμαστική περίοδο ενός έτους και είναι διαθέσιμη σε επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου Lyon ‑ Saint Exupéry χρησιμοποιώντας Transavia (σε πτήσεις προς Πόρτο) και TAP Air Portugal (σε πτήσεις προς Λισαβόνα).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VINCI Concessions και ο Πρόεδρος της VINCI Airports, Nicolas Notebaert, δήλωσε: «Με τη Mona, η VINCI Airports ξεκινά μια παγκόσμια πρώτη που προσθέτει μια νέα διάσταση στην εμπειρία του αεροδρομίου. Σε μια εποχή που η ανέπαφη τεχνολογία αποδεικνύεται ολοένα και πιο σημαντική και η εξατομίκευση γίνεται ο κανόνας, το δίκτυό μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι σε θέση να επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό του. “

Πηγή www.internationalairportreview.com

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ