Η βιβλιοθήκη Klementinum είναι ένα όμορφο παράδειγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Άνοιξε το 1722 ως τμήμα του Πανεπιστημίου Ιησουιτών και στεγάζει περισσότερα από 20.000 βιβλία.

Έχει ψηφιστεί ως μια από τις πιο όμορφες και μαγευτικές βιβλιοθήκες του κόσμου. Οι τοιχογραφίες που κοσμούν την οροφή ζωγραφίστηκαν από τον Jan Hiebl.

Το 1781, ο τότε διευθυντής Karel Rafael Ungar ίδρυσε τη «Biblioteca Nationalis» μια συλλογή από λογοτεχνικά βιβλία στην Τσεχική γλώσσα.

20 εκπληκτικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν γιατί η Πράγα είναι η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης!

H πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα Μερικά σπάνια ιστορικά βιβλία από αυτή τη συλλογή έχουν αποσταλεί στην Google ώστε να σαρωθούν και να είναι διαθέσιμα στους αναγνώστες.

Καθώς η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα σπάνιο και ελάχιστα γνωστό θησαυρό, σχετίζεται με σημαντικά επίσης άγνωστα γεγονότα όπως: Η βιβλιοθήκη Klementinum ήταν το 3 μεγαλύτερο πανεπιστήμιο Ιησουιτών στον κόσμο.

H πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα Η καταγραφή του τοπικού καιρού ξεκίνησε το 1775 και συνεχίζεται ως σήμερα. Αναφέρεται στο μυθιστόρημα του διάσημου Ισπανόφωνου συγγραφέα Jorge Luis Borges. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν.

Διαβάστε ακόμα:
Ταξίδι στην παραμυθένια Πράγα, 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την τσέχικη πρωτεύουσα και διαμονή στο 5αστερο One Room Hotel που έχει απίστευτη θέα και μόνο ένα...δωμάτιο!

3 Μέρες στην Πράγα!Ο απόλυτος οδηγός ξενάγησης,πού να πας, τι να δεις, τι να κάνεις!(photo)

H πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα

H πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα

Στιγμιότυπα από την παραμυθένια Πράγα!!!Είναι στα αλήθεια μαγευτική!(photo)

H πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα

H πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα

πηγή:tilestwra.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ