Η Πορταριά είναι το πρώτο ορεινό χωριό του Πηλίου (υψ. 650 μ.) που προσεγγίζει ο επισκέπτης από τον Βόλο, ο οποίος απέχει 13 χλμ.!

Ωστόσο, αν και είναι από τα πιο ανεπτυγμένα της περιοχής διατηρεί αναλλοίωτη την ευχάριστη ατμόσφαιρά της και την πηλιορείτικη ταυτότητά του.

Η πιο… ρομαντική βελανιδιά: Πώς ενώνει μοναχικές ψυχές και που βρίσκεται!

Βόλτα στoν πιο κοσμοπολίτικο προορισμό του Πηλίου!

Γραφική και όμορφη, σε κοντινή απόσταση τόσο από τον Βόλο όσο και από το χιονοδρομικό κέντρο, η Πορταριά συνδυάζει βουνό και θάλασσα με «ατού» την εκπληκτική θέα στον Παγασητικό.

Βόλτα στoν πιο κοσμοπολίτικο προορισμό του Πηλίου!

Λιθόστρωτα καλντερίμια περνούν ανάμεσα από παραδοσιακά πετρόχτιστα κτίσματα, εντυπωσιακά αρχοντικά, περίτεχνες βρύσες, εκκλησίες και φυσικά τις περίφημες πλατείες, που ξεχωρίζουν σε όλα τα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι η κεντρική πλατεία Μελίνας Μερκούρη αλλά και οι πλατείες Αδάμενας και Ταξιαρχών με τα αιωνόβια πλατάνια.

Η Ελληνική πόλη που έγινα παράδειγμα προς μίμηση για το Ντουμπάι!

Βόλτα στoν πιο κοσμοπολίτικο προορισμό του Πηλίου!

Ένας παραμυθένιος κήπος στην επαρχία Giverny στην Βόρεια Γαλλία

Διαβάστε ακόμα:
Βολισσός: Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από το πανέμορφο κεφαλοχώρι της Χίου

Ο οικισμός, που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός και προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο. Πολλά από τα αρχοντικά της, εξαιρετικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής, είναι σήμερα ανακαινισμένα και λειτουργούν ως ξενώνες.

Βόλτα στoν πιο κοσμοπολίτικο προορισμό του Πηλίου!

πηγή:news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ