Βρετανικές Παρθένες Νήσοι: Το

Οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζηµιά µε το χτύπηµα των τυφώνων Ίρµα και Μαρία, µε τον πρώτο να αποτελεί τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει χτυπήσει ποτέ τον Ατλαντικό, και ο προορισµός βίωσε 90% απώλεια στον τουρισµό του, ως άµεση συνέπεια της ζηµιάς. Ωστόσο, τα τελευταία δυο χρόνια, µετά τις εκτεταµένες ανακαινίσεις και εκ νέου ανοίγµατα ξενοδοχείων, το “παιδί” της Καραϊβικής με τις μαργαριταρένιες ακτές και εντυπωσιακά κοπάδια ψαριών, επιτέλους επανέρχεται.

Το Oil Nut Bay ήταν το πρώτο που ξανάνοιξε στις αρχές του 2019, µε το θέρετρο να εκτείνεται σε 1200 στρέµµατα στην ανατολική πλευρά της Virgin Gorda, µε ένα σύµπλεγµα από βίλες µε 2 κρεβατοκάµαρες και ιδιωτικές πισίνες (προσβάσιµες µόνο µε ελικόπτερο ή σκάφος. Εξίσου αποκλειστικό, το ιδιωτικό νησί Guana διαθέτει επτά ειδυλλιακές παραλίες που εκτείνονται σε χιλιάδες στρέµµατα, ωστόσο φιλοξενεί µέχρι 35 επισκέπτες µόνο.

Βρετανικές Παρθένες Νήσοι διαμονή

Εσείς γνωρίζετε ποιος είναι ο παράδεισος της Καραϊβικής; Ανακαλύψτε τον μέσα από τον πλήρη οδηγό μας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, θέλοντας να αναδείξει την ανάγκη αναδάσωσης των εγχώριων δέντρων του νησιού, η φιλανθρωπική οργάνωση Seeds of Love, που ιδρύθηκε το 2017 όταν ο Gabi Romberg από το Γερµανικό γραφείο τουρισµού ξεκίνησε έρανο για να ξαναφυτευτούν κοκοφοίνικες στις κατεστραµµένες παραλίες, βάζει τα δυνατά της για να προκαλέσει επαγρύπνηση και να µαζέψει πόρους. Εκτός από το εµψυχώνει τις τοπικές κοινότητες, καλεί εθελοντές να έρθουν στο νησί και να βοηθήσουν στη δενδροφύτευση, ξαναδίνοντας ζωή στη βλάστηση του µέρους.

Διαβάστε ακόμα:  Chicken Island: Το άγνωστο νησί στην Ταϊλάνδη με το παράξενο όνομα και το ιδιαίτερο σχήμα

Τον Αύγουστο του 2019, το πρότζεκτ Beyond the Reef είδε τα συντρίµµια τριών αεροπλάνων και το καράβι Willy T Ship που άφησε πίσω του ο Τυφώνας Ίρµα, βυθισµένα µέσα στον ωκεανό. Η οµάδα εργάστηκε αδιάκοπα για πολλούς µήνες για να αφαιρέσουν από τα σκάφη όλα τα βλαβερά υλικά και να ανοίξουν τρύπες στην επιφάνειά τους για να δηµιουργήσουν ευκολότερη πρόσβαση για καταδύσεις. Από τις καταδύσεις θα µαζευτούν χρήµατα που θα δοθούν σε τοπικές κοινότητες και θα χρησιµοποιηθούν για να µάθουν στα παιδιά κολύµπι.

Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι έχουν αποδείξει ότι το σθένος τους, µετά το ξύπνηµα της καταστροφής, και τους αξίζει να αποζημιωθούν µε την επιστροφή του τουρισμού.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ