Ευχάριστα νέα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων αλλά και γενικότερα των ζωόφιλων καθώς η βρετανική αεροπορική εταιρεία Κ9 Jets, με έδρα το Μπέρμιγχαμ, αλλάζει τα δεδομένα και δεν χρειάζεται πλέον να προβληματίζεστε για ένα ταξίδι με το αεροπλάνο με το κατοικίδιο σας.

Καθώς οι περισσότεροι δεν θέλουν να βάλουν τα κατοικίδια τους για ένα ταξίδι με το αεροπλάνο, στο χώρο των αποσκευών η K9 Jets έρχεται να δώσει την λύση. Στην Κ9 Jets, τα σκαλοπάτια είναι πιο χαμηλά, τα καθίσματα πιο πλατιά και δίπλα στα ποτήρια σαμπάνια της πρώτης θέσης ένα μπολάκι με λιχουδιές περιμένει τους τετράποδους φίλους σας. Έτσι, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία τα ζωάκια σας έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο πλευρό σας χωρίς άγχος και στεναχώρια τόσο για εκείνα όσο και για εσάς.

Η ιδέα για τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας προέκυψε από την επιθυμία όσων έχουν κατοικίδια να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς περιπλοκές μαζί τους, γράφουν οι New York Times.

Τα μεγάλα προβλήματα
Συνήθως όσοι μεταξύ αυτών επιθυμούν να μεταφέρουν τους τετράποδους φίλους τους με κοινές εμπορικές πτήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά –δύσκολων- κανονισμών, οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Για παράδειγμα τα ζώα υπηρεσίας, τα οποία δεν θεωρούνται κατοικίδια, επιτρέπεται να βρίσκονται στην καμπίνα χωρίς περιορισμό, όμως τα κατοικίδια υπόκεινται σε περιορισμούς μεγέθους, που απαιτούν τα μεγαλύτερα εξ αυτών να ταξιδεύουν ως φορτίο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αρνούνται να μεταφέρουν συγκεκριμένες ράτσες. Σε γενικότερο πλαίσιο, τα ζώα που μπορούν να πετάξουν μέσα στην καμπίνα πρέπει να βρίσκονται σε μεταφορικά κλουβάκια, τα οποία πρέπει να χωρούν κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη, και μπορεί να αντιμετωπίσουν αυθαίρετες κρίσεις σχετικά με το μέγεθος του κλουβιού.

Πολλοί ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων φοβούνται τι θα μπορούσε να συμβεί στα κατοικίδια που μεταφέρονται ως φορτίο, όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, κακό αερισμό και ακατάλληλο χειρισμό.

Πολλές είναι άλλωστε οι πληροφορίες για ζώα που παρουσίασαν δυσκολία στην αναπνοή τους σε όλη τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού με τέτοιο τρόπο, επιβεβαιώνει η κτηνιατρική ένωση American College of Veterinary Surgeons.

Η λύση βρέθηκε!
Η K9 Jets ελπίζοντας να κεφαλαιοποιήσει αυτό το συναίσθημα, ξεκίνησε να προσφέρει πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού, Λισαβόνας και Λονδίνου. Από τις 17 καταχωρισμένες πτήσεις μεταξύ Μαΐου και τέλους Σεπτεμβρίου, οι 8 έχουν ήδη εξαντληθεί!

Το φθινόπωρο η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε επιπλέον πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης μεταξύ Νέας Υόρκης και Ευρώπης κυμαίνονται γύρω στα 9.000 δολάρια ανά θέση. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να αγοράσουν μια θέση για το κατοικίδιό τους, διαφορετικά μπορούν να το έχουν στο πάτωμα χωρίς χρέωση.

«Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που περιμένουν για μια πτήση», δήλωσε ο Ανταμ Γκόλντερ, ιδρυτής της εταιρείας. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν καθόλου να βάλουν τους τετράποδους φίλους τους σε ένα κλουβί στο χώρο αποσκευών και μακριά τους για τόσες ώρες».

Να σημειωθεί ότι η K9 Jets δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα δικό της αεροπλάνο. Οι πτήσεις της πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένους αερομεταφορείς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Pegasus Elite Aviation. Η K9 Jets χρησιμοποιεί τα μικρά αεροπλάνα Gulfstream G4 που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ έως 10 επιβάτες.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αεροπορικές εταιρείες δεν αναγνωρίζουν την επιχειρηματική ευκαιρία», λέει ο 62χρονος Ράστι Ράφερ, σύμβουλος start-up και επενδυτής που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και για χρόνια μετέφερε τον σκύλο του με αεροπορική εταιρεία αποκλειστικά για κατοικίδια, η οποία όμως έκλεισε πριν από μερικά χρόνια. «Δεν καταλαβαίνουν ότι θα κάναμε τα πάντα για τα κατοικίδια μας, όπως κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας», καταλήγει ο ίδιος.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ