Βροσίνα Ιωαννίνων αλπικό σκηνικό

Ένα από τα ωραιότερα, και σίγουρα λιγότερο δημοφιλή χωριά της Ελλάδας, άγνωστο στους περισσότερους… Η Βροσίνα Ιωαννίνων είναι χτισμένη μέσα σε ένα αλπικό σκηνικό με έλατα και ποτάμια, που αξίζει να δείτε!

Βροσίνα Ιωαννίνων αλπικό σκηνικό εκκλησάκι μέσα στα έλατα

Η Βροσίνα είναι το άγνωστο χωριό των Ιωαννίνων, που ανήκει στον Δήμο Ζίτσας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 117 μέτρων, χτισμένη μέσα σε ένα καταπράσινο αλπικό τοπίο, που θυμίζει γραφικά χωριά της Ελβετίας.

- Advertisement -
Βροσίνα Ιωαννίνων αλπικό σκηνικό πέτρινα σπίτια

Εντυπωσιακό φυσικό καλλός και καταπράσινο τοπίο, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από διάσημα ελληνικά αλλά και ξένα χωριά. Βασικό χαρακτηριστικό της τα έλατα και τα πολλά τρεχούμενα νερά που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Η “Ελβετία” των Ιωαννίνων

Με την πρώτη ματιά θα εντυπωσιαστείτε από τη θέση του χωριού, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο ελατόδασος, και στη συνέχεια τα ποτάμια με τα πολλά πέτρινα γεφύρια τραβάνε το βλέμμα.

Βροσίνα Ιωαννίνων αλπικό σκηνικό πέτρινα γεφύρια

Κρεμμύδια: Γνωρίστε το χωριό της Μεσσηνίας που έχει μπει στα Ρεκόρ Γκίνες – Το μοναδικό στην Ελλάδα!

Διαβάστε ακόμα:  Πελοπόννησος: Εκδρομή σε 2 από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της

Σημείο αναφοράς για το χωριό το ομώνυμο μονότοξο γεφύρι μήκους 25 μέτρων το οποίο βρίσκεται μέσα στη Βροσίνα.

Βροσίνα Ιωαννίνων αλπικό σκηνικό πανοραμική μέσα στο πράσινο

Πολύ κοντά θα συναντήσετε τη Μονή της Παναγίας Ραϊδιώτισσας, “σφηνωμένη” μέσα σε απότομα βράχια και διατηρητέο μνημείο, στην αριστερή μεριά του Ζαλογγίτικου παραποτάμου του Καλαμά.

Βροσίνα Ιωαννίνων αλπικό σκηνικό μέσα στο δάσος

Το πιο όμορφο κομμάτι της Βροσίνας είναι φυσικά ο γραφικός καταπράσινος λόφος, 500 μέτρα περίπου από το χωριό, όπου δεσπόζει στην κορυφή του η Μονή της Αγίας Παρασκευής Ντραζανίτισσας, που χρονολογείται από το 1597. Κι όλα αυτά δεν μπορείτε να τα απολαύσετε προς το παρόν από κοντά, δείτε τα μέσα από το υπέροχο βίντεο που ακολουθεί!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ