Χάλκη: Ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές!

Η Χάλκη, ένα από τα πιο μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, σε μικρή απόσταση από τη Ρόδο, είναι ο προορισμός που προσκαλεί όλους όσοι αναζητούν στις διακοπές τους ηρεμία και ησυχία.

- Advertisement -
Χάλκη, Δωδεκάνησα

Μόλις φτάσετε εκεί σας καλωσορίζει ένας πολύχρωμος οικισμός, που απαρτίζεται από πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια, βαμμένα σε έντονα χρώματα, το πανέμορφο Νημποριό, όπου είναι μοναδικό οικισμό και λιμάνι του νησιού. Πετρόχτιστα χρωματιστά σπίτια με τις κεραμοσκεπές τους δίνουν το «στίγμα» του νησιού, στη σκιά του επιβλητικού καμπαναριού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του νησιού.

Χάλκη, Δωδεκάνησα

Σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι βρίσκεται το Χωριό, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Στο Κάστρο των Ιπποτών σώζεται μόνο ο ναός του Αγίου Νικολάου, με τοιχογραφίες του 15ου και του 17ου αιώνα, όμως η θέα στο Καρπάθιο πέλαγος αξίζει και θα σας μείνει αξέχαστη.

Κάστρο των Ιπποτών, Χάλκη

Το Παλιό Χωριό έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό ορόσημο από την UNESCO και η αρχιτεκτονική του ακεραιότητα προστατεύεται με αυστηρά κριτήρια. Το Νημποριό (Ημπόρειος) είναι επίσης ένας αυστηρά διατηρητέος οικισμός και όλες οι ανακαινίσεις και αναπαλαιώσεις κτιρίων πρέπει να γίνονται με γνώμονα τη διατήρηση του μοναδικού χαρακτήρα της Χάλκης.

Καλοκαίρι στη Χάλκη

Παραλία Πόνταμος

Στις παραλίες της Χάλκης θα απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά. Αν προτιμάτε άμμο κατευθυνθείτε στον Πόνταμο, στα νότια του νησιού, που είναι κι εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια. Δημοφιλείς παραλίες είναι επίσης τα Κάνια, οι Γυαλοί ή Γιάλι με τα λευκά βότσαλα αλλά και η Αρέτα, για την οποία, όμως, θα χρειαστείτε καΐκι.

Μονή Αγίου Ιωάννη Αλάργα, Χάλκη

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο του νησιού θα συναντήσετε τη μονή Αγίου Ιωάννη Αλάργα, περίπου μιάμιση ώρα μακριά. Ο χώρος προστατεύεται από την οικογένεια της Σταματίας και του Δημήτρη Αναστάση, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και έναν χώρο για καφέ κάτω από την υπέροχη σκιά του κυπαρισσιού, ηλικίας 700 ετών! Σημειώστε πως στις 29 Αυγούστου η μονή γιορτάζει και προς τιμήν της γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού. Επίσης, η Εκκλησία της Παναγίας δεσπόζει στο άγριο τοπίο. Το κτίριο χρονολογείται από το 1400 – 1600 π.Χ., ενώ μέσα του θα θαυμάσετε υπέροχες τοιχογραφίες. Η εκκλησιά γιορτάζει στις 15 Αυγούστου και την παραμονή της γιορτής, όλο το χωριό συγκεντρώνεται εκεί.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ