View Gallery 7 Photos

1o χλµ. Αγίου Αθανασίου – Κυργίων Δράµας, τηλ. 25210 68100 & 25210 71208, www.halvaskirgion.gr

Ο χειροποίητος Χαλβάς Κυργίων είναι υπόθεση οικογενειακή… Το 1924, ο Αβραάµ Παπαδόπουλος από το Aksehir της Μικράς Ασίας «έφερε» την τέχνη του χαλβά σε ένα πανέµορφο χωριό της Δράµας, τα Κύργια. Η αγάπη του ίδιου αλλά και του απογόνου του Απόστολου Παπαδόπουλου –το 1954 η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του– για τον χαλβά είχε ως αποτέλεσµα να µεταλαµπαδευτούν τόσο η γνώση όσο και το µεράκι στην τρίτη γενιά. Το 1984, οι αδελφοί Αβραάµ και Πέτρος Παπαδόπουλος, διατηρώντας τον χειροποίητο τρόπο παρασκευής και τιµώντας την παράδοση και τα µυστικά του χαλβά, εξέλιξαν την παραγωγή της εταιρείας, εντάσσοντας και άλλα εκλεκτά είδη, όπως το λευκό ταχίνι αλλά και αυτό της ολικής αλέσεως, τις χαλβαδοµπουκιές, το καρυδόπαστο, το αµυγδαλόπαστο, τα υποβρύχια (βανίλια) σε διάφορες γεύσεις, τα λουκούµια και τα λαχταριστά γλυκά του κουταλιού. Τα προϊόντα παρασκευάζονται από αγνά και φυσικά υλικά, ενώ η εταιρεία, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο και µε δυνατό χαρτί την εµπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να δραστηριοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Εµείς, φυσικά, δεν χάσαµε την ευκαιρία να επισκεφτούµε τη µονάδα παρασκευής και να δούµε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του φηµισµένου προϊόντος και, βέβαια, να γευτούµε τα εκλεκτά γλυκά.

Κατερίνα Ρίγκου
Κατερίνα Ρίγκου

Editor -in-chief of Best in Τravel Editions/ Editor of www.travelstyle.gr & Icon's Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ