Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΧανιά: Σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι (photos)

Χανιά: Σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι (photos)

Η Κρήτη είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ιδιαίτερα των Ελλήνων. Οι παραλίες της είναι καθαρές, με κρυστάλλινα νερά εξαιρετικής ποιότητας.

Συγκερκριμένα οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, διακρίνονται για την ποιότητά τους σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της αντιπεριφέρειας.

Οι 8 πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής που γίνονται πόλος έλξης κάθε καλοκαίρι! (photos)

- Advertisement -

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, οι δειγματοληψίες ήταν επαναλαμβανόμενες για διάστημα πέντε μηνών και πραγματοποιήθηκαν σε 60 σημεία ακτών κολύμβησης στα Χανιά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε μηνιαία βάση σε όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου.

«Απαγορεύεται η κολύμβηση»

Χθες, εξάλλου, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής όλων των αγωγών όμβριων υδάτων στη θάλασσα.

Αθήνα: Οι καλύτερες πλαζ, οι δωρεάν παραλίες, οι top πισίνες αλλά και οι ακατάλληλες ακτές! (photos)

Επίσης, απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων δυτικά των βυρσοδεψείων στην πόλη των Χανίων, καθώς και σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγών βιολογικών καθαρισμών Χανίων, Καλυβών, Κισάμου, Παλαιόχωρας και Κολυμβαρίου.

Στις περιοχές αυτές πρέπει να τοποθετηθούν με ευθύνη των οικείων ΟΤΑ πινακίδες με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ