Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες για τους κινδύνους των πλαστικών συσκευασιών που συσσωρεύονται σε σκουπιδότοπους και ωκεανούς, επομένως, το επίτευγμα της Skipping Rock Labs παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από αυτήν την άποψη.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το φίλτρο που θα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό

 

Ο λόγος γίνεται για το Ooho!, μια απολύτως βιοδιασπώμενη και βρώσιμη συσκευασία από εκχύλισμα φυκιών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική και πολύ πιο προσιτή επιλογή αντί του πλαστικού για μπουκάλια, κύπελλα, ποτήρια μέχρι και για καλλυντικά.

Ξεχάστε τα πλαστικά μπουκάλια με νερό. Έρχεται μία σούπερ και οικολογική εναλλακτική (Video)Οι εφευρέτες του Ooho! πειραματίστηκαν με διάφορες μεθόδους σφαιροποίησης παίζοντας με πληθώρα υλικών και αναλογιών μέχρι να καταλήξουν στη “μαγική συνταγή” από μίγμα αλγινικού νατρίου, που λαμβάνεται από καφέ φύκια και χλωριούχο ασβέστιο. Το σφαιρίδιο σχηματίζεται με τη μέθοδο της ζελατινοποίησης – μια τεχνική που χρησιμοποιείται στη μαγειρική για την μετατροπή υγρών σε γέλη (gel) με την προσθήκη ενός βρώσιμου παράγοντα πηκτωματοποίησης.

Διαβάστε ακόμα: Κόμπρα πίνει νερό από… μπουκάλι

Διαβάστε ακόμα:
Skyscanner: Μπορώ να ταξιδέψω; Μάθετε όλους τους περιορισμούς εισόδου και τις απαιτήσεις κάθε προορισμού του εξωτερικού άμεσα και εύκολα!

 

Οι δημιουργοί έχουν στραφεί σε πλατφόρμα χρηματοδότησης για το πρώτο προϊόν τους, τα βρώσιμα σφαιρίδια νερού, και έχουν ήδη ξεπεράσει τον στόχο τους. Σύμφωνα με το πλάνο τους θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του έτους και θα έχουν χωρητικότητα 250ml.

Ooho!

  • 100% κατασκευασμένο από φύκη
  • Βιοδιασπώμενο μέσα σε 4-6 εβδομάδες
  • Βρώσιμο, με δυνατότητα προσθήκης γεύσεων και χρωμάτων
  • Φρέσκο (διάρκεια ζωής λίγων ημερών)
  • 5x λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) από το πλαστικό (PET)
  • 9x λιγότερη ενέργεια από το πλαστικό (PET)
  • Φθηνότερο από το πλαστικό (PET)

Πηγή: techgear.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ