Mε ιστορία από το 1991 το θρυλικό εστιατόριο Χρύσα Χρύσα επέστρεψε στα Πετράλωνα, μετά από ένα μικρό διάλειμμα στον Κεραμεικό, και συνεχίζει να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο μας με μοναδικές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας αλλά και ευφάνταστες δημιουργικές επιλογές!

Κείμενο: Κατερίνα Φωτοπούλου

Φωτογραφίες: Γιάννης Καλύβας

Υπεύθυνη γι΄ αυτό η Χρύσα Πρωτόπαπα, η πρώτη γνωστή Ελληνίδα σεφ, η οποία μεταχειρίζεται με μαεστρία, μεράκι και γνώση τις πιο αγνές πρώτες ύλες που καθημερινά συγκεντρώνει από την αγορά και τους μικρούς Έλληνες προμηθευτές και μας εντυπωσιάζει με τις γαστρονομικές της προτάσεις.

Για φαί και πιοτί :Τα 4 υπόγεια ταβερνεία της Αθήνας που αποτελούν κοινό μυστικό των μυημένων στη καλοπέραση

Η ίδια μας υποδέχεται στο στέκι της, έναν χώρο με βιομηχανικό ύφος, arty στοιχεία και κυρίαρχο χρώμα το γκρι και μας «τρατάρει» τα φινετσάτα εδέσματά της, που μαγεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό, ενώ στα δυνατά της χαρτιά είναι η εμπνευσμένη της πινελιά στις οικογενειακές συνταγές 3 γενεών, που προέρχονται από τις Μικρασιάτικες ρίζες της.

Το Αθηναϊκό φεστιβάλ μπύρας που αξίζει να πας!!!Πότε γίνεται;

Must taste

Το πιπεράτο φιλέτο και τα σπιτικά νιόκι!

Info:

Από €15. Τρ.-Σάβ. 18:00-

00:00, Κυρ. 12:00-20:00.

Αιολαίων 40 & Καλλισθένους,

Άνω Πετράλωνα, Τ. 2130356879,

Μ. 6974 141304 Χρύσα Χρύσα –

Xrysa Xrysa Restaurant

πηγή:www.athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ