5 πόλεις του κόσμου που ξέρουν από καλό καφέ!

Ο καφές πλέον έχει αναχθεί σε τέχνη με τις διαφορετικές ποικιλίες και τεχνικές να αναπτύσσονται συνεχώς. Ο καθένας μπορεί να ορίζει διαφορετικά έναν εκλεκτό καφέ, ωστόσο υπάρχουν πόλεις και καταστήματα στα οποία η παραγωγή καφέ αποτελεί ιεροτελεστία.

- Advertisement -

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ένας καφές μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικός και γευστικός με βάση την ποιοτική παρασκευή του και τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας, αυτές είναι οι πόλεις που μπορεί κανείς να απολαύσει μια εξαιρετική κούπα καφέ.

Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

5 πόλεις του κόσμου που ξέρουν από καλό καφέ!

Τόσο η ποικιλία του καφέ αράμπικα όσο και του ρομπούστα έχουν χώρα προέλευσης την Αιθιοπία. Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής εξακολουθεί να διαθέτει πολλές εκτάσεις καλλιέργειας καφέ, οι σπόροι των οποίων προορίζονται κυρίως για εγχώρια κατανάλωση. Για να παραχθεί μια ποσότητα καφέ στην Αντίς Αμπέμπα ακολουθείται μια παραδοσιακή μακρόχρονη διαδικασία ζύμωσης, η οποία εγγυάται μια ποιοτική ποικιλία καφέ.

Αβάνα, Κούβα

5 πόλεις του κόσμου που ξέρουν από καλό καφέ!

Η Αβάνα στην Κούβα μπορεί κατά κόσμον να είναι γνωστή για τα πούρα της, όμως και η παράδοση που έχει στον καλό καφέ καλά κρατεί. Σχεδόν σε κάθε σημείο της κουβανέζικης πόλης υπάρχουν μικρά καφέ που σερβίρουν ένα είδος εσπρέσο σε μικρό ποτήρι και συνήθως με αρκετή ζάχαρη. Πρόκειται για τον κουβανέζικο καφέ, οι σπόροι του οποίου προέρχονται απευθείας από τις ορεινές περιοχές της Αβάνα, οι οποίες διαθέτουν ιδανικό έδαφος και υψόμετρο για την καλλιέργεια φυτών καφέ.

Ρώμη, Ιταλία

5 πόλεις του κόσμου που ξέρουν από καλό καφέ!

Η Ιταλία έχει βασίσει ένα μέρος του πολιτισμού της στον εξαιρετικό καφέ που προσφέρει σε ντόπιους αλλά και σε ξένους, που συρρέουν πολλές φορές εκεί, μόνο και μόνο για να απολαύσουν μια κούπα καφέ σε κάποιο από τα παλαιότερα καφέ της Ευρώπης. Η Ρώμη, συγκεκριμένα, φημίζεται για τον εσπρέσο της τον οποίο οι ντόπιοι απολαμβάνουν περισσότερο στο… πόδι.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

5 πόλεις του κόσμου που ξέρουν από καλό καφέ!

Η ιστορία του καφέ στην Τουρκία φτάνει περίπου στο 16ο αιώνα. Η τεχνική του καφέ που ψήνεται σε μπρίκι και σερβίρεται σε περίτεχνα φλυτζάνια συναντάται μέχρι και σήμερα σε πολλά παραδοσιακά καφενεία της Κωνσταντινούπολης.

Δεν είναι τυχαίο, ακόμα, ότι στην τουρκική πρωτεύουσα οργανώνεται το φεστιβάλ καφέ, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στην Ευρώπη.

Βιέννη, Αυστρία

5 πόλεις του κόσμου που ξέρουν από καλό καφέ!

Η Βιέννη φημίζεται όχι τόσο για τον καφέ της αλλά για τις γνωστές καφετέριές της. Σαν ένα ευρύτερο κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας της, τα καφέ της Βιέννης αντιγράφονται από πολλές πόλεις στον κόσμο. Τον 19ο και τον 20ο αιώνα οι καφετέριες της πόλης αποτέλεσαν σημείο συνάντησης διάσημων προσωπικοτήτων όπου έγραφαν, διάβαζαν και συζητούσαν. Ορισμένες ιστορικές καφετέριες, όπως το Landtmann, όπου απολάμβανε τον καφέ του ο Σίγκμουντ Φρόυντ, σερβίρουν ακόμα καφέ στους επισκέπτες.

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ