Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
30.1 C
Athens
ΑρχικήEco NewsΖήσαμε το πιο καυτό καλοκαίρι όλων των εποχών!

Ζήσαμε το πιο καυτό καλοκαίρι όλων των εποχών!

Ζήσαμε το πιο καυτό καλοκαίρι όλων των εποχών! Σε συνδυασμό και με την πανδημία το καλοκαίρι του 2020 θα μείνει αξέχαστο στις χώρες του βορείου ημισφαιρίου για πολλούς λόγους.

Το έτος 2020 συγκαταλλέγεται και επισήμως ανάμεσα στις 5 πιο θερμότερες χρονιές για τον πλανήτη, καθώς ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa), είχαν θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν κατά 1,17 βαθμούς Κελσίου τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

- Advertisement -

Τα καλοκαίρια 2016 και 2017 ήταν τα πιο θερμά, ωστόσο το φετινό καλοκαίρι ξεπέρασε κατά πολύ τις τότε θερμοκρασίες. Οι ειδικοί και η ερευνητές του κλίματος και της κλιματικής αλλαγής έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος να δεχτεί υψηλές θερμοκρασίες, οπότε θα πρέπει όλες οι χώρες να κινηθούν προς τη μείωση της ρύπανσης στο περιβάλλον. Όσο λοιπόν συνεχίζεται απρόκλητα η περιβαλλοντική καταστροφή από τον άνθρωπο, τόσο ο πλανήτης θα αντιμετωπίζει τρομερές αλλαγές που σε βάθος χρόνου θα καταστήσουν τη ζωή στη γη ανυπόφορη!

Αυτό το καλοκαίρι ήταν ιδιαιτέρως ζεστό σε ορισμένες περιοχές, αποδεικνύοντας ότι η κλιματική αλλαγή χτυπά κάποια τμήματα του κόσμου πιο γρήγορα και πιο έντονα σε σχέση με άλλα. Για παράδειγμα, στη βόρεια Ρωσία και στις νοτιοδυτικές και βορειοανατολικές ΗΠΑ η θερμοκρασία κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο, τουλάχιστον κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Στον αντίποδα ζήσαμε το πιο καυτό καλοκαίρι όλων των εποχών στην Ευρώπη, ενώ και η Ασία και η Καραϊβική βίωσαν τους θερμότερους οκτώ μήνες. Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν στο βόρειο ημισφαίριο της γης, το νότιο ημισφαίριο, που είναι χειμώνας όταν στο βόρειο είναι καλοκαίρι, βίωσε το τρίτο θερμότερο διάστημα όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr


Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,277LikesΚάντε Like
88,295 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ