ταξίδι με αυτοκίνητο

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και με τα ταξίδια με αεροπλάνο και εκτός Ελλάδας να έχουν μπει προς το παρόν σε… καραντίνα, η νέα τάση που αναπτύσσεται διαρκώς είναι το ταξίδι με αυτοκίνητο. Και εμείς σας αποκαλύπτουμε 10 hot tips για να ταξιδέψετε με ασφάλεια!

Ενόψει Χριστουγέννων και με την πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς να χτυπά κόκκινο, παρόλο το πανελλαδικό lockdown, φαίνεται πως οι περισσότεροι ετοιμάζονται να εκδράμουν στο χωριό για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, κάνοντας ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στο βουνό. Αν φυσικά ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις γιορτές!

tips για ταξίδι με αυτοκίνητο

Τrip ideas: Τα πιο «hot» χωριά δύο ώρες από την Αθήνα για την ιδανική εκδρομή!

Μέχρι, ωστόσο, να φτάσετε στον προορισμό της επιλογής σας, μεσολαβεί ένα οδικό ταξίδι, που χρειάζεται άψογη προετοιμασία για να λειτουργήσουν όλα όπως επιθυμείτε. Ακολούθησε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές και δεν θα χάσετε!

10 tips για ένα ασφαλές road trip

Αποσκευές

Δεν αρκεί να φορούν όλοι τις ζώνες ασφαλείας τους. Για ασφαλές ταξίδι πρέπει και οι αποσκευές να είναι σωστά φορτωμένες. Τα βαριά αντικείμενα τοποθετούνται στο κάτω τμήμα του χώρου αποσκευών, με όσο γίνεται μοιρασμένο βάρος δεξιά-αριστερά και ακουμπούν στα πίσω καθίσματα. Μη βάζετε πράγματα στην εταζέρα αν δεν θέλετε σε ένα φρενάρισμα να τα “φάτε” στο κεφάλι σας.

Καλό φαΐ και ύπνος

Η οδήγηση είναι μια κοπιαστική δραστηριότητα και απαιτεί το μέγιστο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης. Γι’ αυτό, επιβάλλεται ένας πολύ καλός ύπνος πριν από την αναχώρηση αλλά και ενέργεια. Μην ξεκινάτε νηστικοί για το ταξίδι, ούτε βέβαια και με βαρύ στομάχι, που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.

Παίρνουμε τα… βουνά: Εκδρομή σε κάποια από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας!

Με την αυγούλα

Αν και συνήθως η αναχώρηση εξαρτάται από άλλους παράγοντες, το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε πρωί-πρωί για να γλιτώσετε τυχόν μποτιλιάρισμα. Αν μπορείτε, αποφύγετε τις μέρες που είναι δεδομένο πως θα φεύγει/επιστρέφει όλος ο κόσμος. Φροντίστε επίσης να είστε προετοιμασμένοι από την προηγούμενη. Αν τα κάνετε όλα τελευταία στιγμή, θα εκνευριστείτε και όλο και κάτι θα ξεχάσετε.

Ασφάλεια

Το ότι τα παιδιά πρέπει να δένονται ΣΩΣΤΑ στο παιδικό κάθισμα, είναι αυτονόητο. Επειδή όμως η γκρίνια είναι φυσικό επακόλουθο όταν είναι περιορισμένα για ώρες, φροντίστε να έχουν κάποιο παιχνίδι για να απασχολούνται. Για τον ήλιο, υπάρχουν ειδικά σκίαστρα που βεντουζώνουν στο τζάμι. Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να μην αποσπάται η προσοχή σας από τον δρόμο.

ταξίδι με αυτοκίνητο ασφάλεια

Check-up στα βασικά

Εσείς είστε πανέτοιμοι για ταξίδι. Το αυτοκίνητο σας; Ελέγξτε τουλάχιστον τα βασικά: λάδια, υγρά φρένων, τιμονιού, ψυγείου & υαλοκαθαριστήρων, πίεση ελαστικών (με βάση το αυξημένο φορτίο) ΚΑΙ της ρεζέρβας. Σημαντικό: Το προειδοποιητικό τρίγωνο, το γιλέκο ασφαλείας και το φαρμακείο πρέπει να βρίσκονται σε σημείο με εύκολη δυνατότητα πρόσβασης, ανά πάσα στιγμή!

Πάρτε μαζί σας και τα δεύτερα

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετούς οδηγούς να χάνουν τα κλειδιά τους. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε κλειδωμένοι  έξω από το αυτοκίνητό, έχοντας χάσει τα κλειδιά, πάρτε μαζί σας και τα εφεδρικά μαζί με το δεύτερο κοντρόλ συναγερμού.

Διαβάστε ακόμα:
Παλαιός Παντελεήμονας: Παράδοση και γραφικότητα στη... σκιά του βουνού των θεών- 3 κομψές & οικονομικές επιλογές διαμονής στο χωριό

Τη σακούλα!

Η ναυτία μετατρέπει ένα ευχάριστο ταξίδι σε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Για να μη φτάσετε στο σημείο να ψάχνετες σακούλα την κρίσιμη στιγμή, καλό είναι να φροντίσετε από πριν για τον “απαραίτητο εξοπλισμό”. Αν μάλιστα συνταξιδεύετε με άτομα που έχουν τάση για ναυτία, υπάρχουν και οι δραμαμίνες. Γενικά, τα υγρά και το διάβασμα στο αυτοκίνητο (ακόμη και χάρτη) δεν βοηθούν.

Λάβε θέση

Η θέση οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο στα πολύωρα ταξίδια, γι’ αυτό φροντίστε να τη ρυθμίσετε σωστά. Η πλάτη του καθίσματος πρέπει να είναι σε όρθια θέση και όχι ξαπλωτή. Επίσης, πρέπει να είναι καθαρό το φίλτρο καμπίνας, αφού συνήθως στο ταξίδι ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες. Μην ξεχνάτε πάντως ότι ο αέρας στο εσωτερικό πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα.

Απολυμαντικά, μάσκες και τα συναφή

Ενόψει πανδημίας και ανάγκης να είμαστε όσο το δυνατόν προστατευμένοι από τον κορονοϊό, φροντίστε να έχετε “το τσαντάκι Covid-19” γεμάτο! Μάσκες, γάντια και απολυμαντικά είναι απαραίτητα, αφού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας όλο και θα σταματήσετε σε ένα βενζινάδικο για προμήθειες ή τουαλέτα. Και εκεί οφείλετε να είστε απόλυτα ασφαλείς για να μείνετε υγιείς.

Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τα ταξίδια;

Εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό σίγουρα τα ταξίδια έχουν μεπι στο περιθώριο, αφού κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί άλλες χώρες. Τα όνειρα, όμως, συνεχίζονται και οι ταξιδιώτες σκέφτονται τι θα γίνει στο μέλλον…

ταξίδια στον κόσμο

Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ονειρεύονται τα ταξίδια και όπως έδειξε έρευνα, το 69% των ταξιδιωτών σκέφτεται να ταξιδέψει στο μέλλον, οπότε με το ταξίδι στο μυαλό τους, μια άλλη έρευνα έρχεται να καταδείξει πώς αισθάνονται αυτή την στιγμή οι άνθρωποι…

ταξίδι με αεροπλάνο στον κόσμο

Έρευνα της Deloitte, που πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.000 καταναλωτών από κάθε χώρα. about:blank

Τι έδειξε η έρευνα

Οι αντιλήψεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών λόγω κορονοϊού βελτιώνονται, ωστόσο το οικονομικό άγχος εξακολουθεί να αποτελεί έναν αυξανόμενο τομέα ανησυχίας για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ταξιδέψουν.

Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Η διαφορά είναι μεγάλη… Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!

Βελτίωση σημείωσαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ταξιδιωτική τους ασφάλεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για τη διαμονή και τα αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, αν και γενικότερα οι καταναλωτές συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις μη απαραίτητες δαπάνες, τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν εξαίρεση.

ταξίδι με αεροπλάνο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας

Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής

Η ζήτηση για ταξίδια αναψυχής τους επόμενους τρεις μήνες αυξάνεται πριν από την περίοδο των διακοπών.

  • Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) σχεδιάζει τώρα να κάνει μια πτήση εσωτερικού
  • 21% σχεδιάζει να νοικιάσει αυτοκίνητο και
  • 13% σχεδιάζει μια διεθνή πτήση

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ