ταξίδι με αυτοκίνητο

Τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι τάση, ειδικά τα τελευταία χρόνια και πως να το κάνουμε.. έχουμε και την άνεσή μας. Επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέρη που δύσκολα θα προσεγγίσουμε με άλλον τρόπο, αφού οι προορισμοί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι από ένας. Εδώ θα κάνουμε 4 τέτοια ταξίδια ακολουθώντας αντίστοιχα 4 υπέροχες διαδρομές στην Ελλάδα για να πάρετε ιδέες και να οργανώσετε ένα αξέχαστο road trip!

- Advertisement -

Δείτε τέσσερις ονειρεμένες αυτοκινητο-διαδρομές που περνούν μέσα από δάση, πλάι σε λίμνες και μέσα από υπέροχα χωριά.

Διαδρομή #1: Από τα Τρίκαλα στα Γρεβενά
Χιλιόμετρα: 89

ταξίδι με αυτοκίνητο από Τρίκαλα στα Γρεβενά

Μία από τις πιο άγνωστες, αλλά και πιο φαντασμαγορικές, διαδρομές της κεντρικής/βόρειας Ελλάδας, διασχίζει πανέμορφες βουνοπλαγιές και ηλιόλουστα οροπέδια, πνιγμένα στα δάση φυλλοβόλων που αυτή την εποχή φοράνε τα χρυσοκόκκινά τους. Περνά από άγνωστα εν πολλοίς χωριά, όπως το Καρπερό, η Άνοιξη και το Αγιόφυλλο, διασταυρώνεται με κρυστάλλινα ποτάμια όπως ο Βενέτικος και ο Πηνειός, και σχεδόν επιβάλλει μία στάση στη μαγεία των Μετεώρων.

Διαβάστε ακόμα: Μαγικές φωτογραφίες από ολόκληρο τον πλανήτη! Δείτε πως η φύση «καλοσωρίζει» τον Χειμώνα

Διαδρομή #2: Από τη Νεμέα στα χωριά του Λάδωνα
Χιλιόμετρα: 150

ταξίδι με αυτοκίνητο από Νεμέα σε χωριά Λάδωνα

Τρεις λίμνες, πολλά πέτρινα χωριουδάκια με καμινάδες τους, και πολλά χιλιόμετρα απαράμιλλων φυσικών τοπίων. Ξεκινάμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (υπολογίστε και μια διανυκτέρευση εδώ, για να μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά της) και συνεχίζουμε προς την Ορεινή Κορινθία. Στάση οπωσδήποτε στις όχθες των δύο λιμνών της, Στυμφαλίας και Δόξας, και στα χωριουδάκια της Καστανιάς και του Φενεού, και συνεχίζουμε προς τα υπέροχα χωριά του Λάδωνα: Δάφνη, Δήμητρα και Κοντοβάζαινα.

Διαβάστε ακόμα: 10 κρυφά διαµάντια στην Ευρώπη!

Διαδρομή #3: Από την Τριχωνίδα στο φαράγγι Πάντα Βρέχει
Χιλιόμετρα: 119

Φαράγγι Πάντα Βρέχει Ευρυτανία

Λιμνών… συνέχεια, με μια εκπληκτική διαδρομή που ξεκινά από τις όχθες της πιο μεγάλης λίμνης της Ελλάδας, και διασχίζει τα υπέροχα, χρυσαφένια αυτή την εποχή, τοπία της Ευρυτανίας, κάνοντας στάση σε μικρά διαμάντια όπως ο Προυσσός –που ενδείκνυται για πεζοπορίες, για να ξεμουδιάσουμε από την οδήγηση– και το κουκλίστικο Μεγάλο Χωριό, πριν καταλήξει στο πολυθρύλητο φαράγγι Πάντα Βρέχει, για να απαθανατίσετε μοναδικές εικόνες.

Διαδρομή #4: Από τη Σπάρτη στο Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα
Χιλιόμετρα: 90

ταξίδι με αυτοκίνητο από Σπάρτη σε Λεωνίδιο

Αν δεν έχετε βρεθεί στο καστανοδάσος του Κοσμά, δεν ξέρετε τι θα πει τοπίο με μεγάλο φυσικό κάλλος. Στα χρυσοκίτρινα μονοπάτια του θα κάνετε την πρώτη στάση αυτής της διαδρομής, που σκαρφαλώνει τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, περνά από τα ομορφότερα χωριά του, και ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα, τη Μονή Ελώνης, πριν καταλήξει… παραθαλάσσια, στο υπέροχο Λεωνίδιο και το μικρό γραφικό ψαροχώρι που λέγεται Πούλιθρα – γιατί μια στάση δίπλα στην θάλασσα επιβάλλεται κάθε εποχή.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ