Ακόμα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε αλλά είναι σίγουρο ότι στην μετά κορονοϊού εποχή τα ταξίδια θα αλλάξουν… Ειδικά, μάλιστα, τα ταξίδια με αυτοκίνητο θα είναι η προτεραιότητά μας, αφού προσφέρουν ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τοποθεσίες που δύσκολα θα προσεγγίσουμε με άλλον τρόπο. Εδώ σκεφτήκαμε να κάνουμε 4 τέτοια ταξίδια ακολουθώντας 4 υπέροχες διαδρομές στην Ελλάδα για να πάρετε ιδέες και να οργανώσετε ένα road trip όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δείτε τέσσερις ονειρεμένες αυτοκινητο-διαδρομές που περνούν μέσα από δάση, πλάι σε λίμνες και πάνω από πεσμένα φύλλα αλλά και μέσα από υπέροχα χωριά.

- Advertisement -

5 τάσεις στα ταξίδια το 2021 αλλάζουν άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε! Διαφορετικές από τα συνηθισμένα…

Διαδρομή #1: Από τα Τρίκαλα στα Γρεβενά
Χιλιόμετρα: 89

ταξίδι με αυτοκίνητο από Τρίκαλα στα Γρεβενά

Μία από τις πιο άγνωστες, αλλά και πιο φαντασμαγορικές, διαδρομές της κεντρικής/βόρειας Ελλάδας, διασχίζει πανέμορφες βουνοπλαγιές και ηλιόλουστα οροπέδια, πνιγμένα στα δάση φυλλοβόλων που αυτή την εποχή φοράνε τα χρυσοκόκκινά τους. Περνά από άγνωστα εν πολλοίς χωριά, όπως το Καρπερό, η Άνοιξη και το Αγιόφυλλο, διασταυρώνεται με κρυστάλλινα ποτάμια όπως ο Βενέτικος και ο Πηνειός, και σχεδόν επιβάλλει μία στάση στη μαγεία των Μετεώρων.

Διαβάστε ακόμα: Μαγικές φωτογραφίες από ολόκληρο τον πλανήτη! Δείτε πως η φύση «καλοσωρίζει» τον Χειμώνα

Διαδρομή #2: Από τη Νεμέα στα χωριά του Λάδωνα
Χιλιόμετρα: 150

ταξίδι με αυτοκίνητο από Νεμέα σε χωριά Λάδωνα

Τρεις λίμνες, πολλά πέτρινα χωριουδάκια με καμινάδες που ό,τι έχουν αρχίσει να αχνίζουν, και πολλά χιλιόμετρα απαράμιλλων φυσικών τοπίων. Ξεκινάμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (υπολογίστε και μια διανυκτέρευση εδώ, για να μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά της) και συνεχίζουμε προς την Ορεινή Κορινθία, που αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά της. Στάση οπωσδήποτε στις όχθες των δύο λιμνών της, Στυμφαλίας και Δόξας, και στα χωριουδάκια της Καστανιάς και του Φενεού, και συνεχίζουμε προς τα υπέροχα χωριά του Λάδωνα: Δάφνη, Δήμητρα και Κοντοβάζαινα.

Διαβάστε ακόμα: 10 κρυφά διαµάντια στην Ευρώπη!

Διαδρομή #3: Από την Τριχωνίδα στο φαράγγι Πάντα Βρέχει
Χιλιόμετρα: 119

Φαράγγι Πάντα Βρέχει Ευρυτανία

Λιμνών… συνέχεια, με μια εκπληκτική διαδρομή που ξεκινά από τις όχθες της πιο μεγάλης λίμνης της Ελλάδας, και διασχίζει τα υπέροχα, χρυσαφένια αυτή την εποχή, τοπία της Ευρυτανίας, κάνοντας στάση σε μπιζουδάκια όπως ο Προυσσός –που ενδείκνυται για πεζοπορίες, για να ξεμουδιάσουμε από την οδήγηση– και το κουκλίστικο Μεγάλο Χωριό, πριν καταλήξει στο πολυθρύλητο φαράγγι Πάντα Βρέχει, για να απαθανατίσετε μοναδικές εικόνες.

Διαδρομή #4: Από τη Σπάρτη στο Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα
Χιλιόμετρα: 90

ταξίδι με αυτοκίνητο από Σπάρτη σε Λεωνίδιο

Αν δεν έχετε βρεθεί στο καστανοδάσος του Κοσμά, δεν ξέρετε τι θα πει τοπίο με μεγάλο φυσικό κάλλος. Στα χρυσοκίτρινα μονοπάτια του θα κάνετε την πρώτη στάση αυτής της διαδρομής, που σκαρφαλώνει τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, περνά από τα ομορφότερα χωριά του, και ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα, τη Μονή Ελώνης, πριν καταλήξει… παραθαλάσσια, στο υπέροχο Λεωνίδιο και το μικρό γραφικό ψαροχώρι που λέγεται Πούλιθρα – γιατί μια στάση δίπλα στην θάλασσα επιβάλλεται κάθε εποχή.

Γιατί τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι η τάση της εποχής

Η εποχή που διανύουμε καθώς και οι προηγούμενοι μήνες σαφώς επηρεάζονται και προσδιορίζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που το περασμένο καλοκαίρι δεν πήγαν διακοπές φοβούμενοι την πανδημία ή απέφυγαν δημοφιλείς προορισμούς, ταξίδι με πλοίο ή και με αεροπλάνο. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι να δούμε μια δυναμική αύξηση των διακοπών με αυτοκίνητο που εξασφαλίζουν την άνετη και “προστατευμένη” μετακίνηση και αναδεικνύουν τους πανέμορφους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

ταξίδι με αυτοκίνητο ασφάλεια

Εκτός όμως από το κύριο μέσο της μετακίνησης σας για να φτάσετε και να επιστρέψετε από τον προορσιμό σας, το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει το μέσο για να κάνετε ένα διαφορετικό είδος διακοπών,ένα road trip! Μπορείτε να πάρετε την οικογένεια ή την παρέα σας και να ζήσετε μια απίθανη εμπειρία και αξέχαστες διακοπές!

Να προτιμήσω λοιπόν καλύτερα ένα ταξίδι με αυτοκίνητο ή road trip από άλλου είδους διακοπές & μεταφορικό;

Η απάντηση είναι σχετική αν και φαντάζει εύκολη τη δεδομένη στιγμή με το φόβο του κορονοϊού να είναι διαρκής, σίγουρα όμως το ταξίδι με το αυτοκίνητο, οπότε και οι ηπειρωτικοί προορισμοί όπως και το road trip κέρδισαν (και κερδίζουν) έδαφος:

Οτιδήποτε προσβάσιµο µε αυτοκίνητο ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν δηµοφιλές αυτό το καλοκαίρι που συνεχίζει σαφώς καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ιδανική εποχή για να κάνουμε (ή να συνεχίσουμε) τις διακοπές μας. Οι ταξιδιώτες φαίνεται να έχουν εκτιµήσει πολύ περισσότερο τους κοντινούς προορισµούς και το ταξίδι με αυτοκίνητο. Σίγουρα ακούγεται πιο ασφαλής επιλογή, µε την έννοια ότι µετακινείται κάποιος µε δικό του όχηµα και µπορεί να έχει καλύτερα τον έλεγχο των πάντων.

Άλλωστε υπάρχουν υπέροχοι προορισµοί σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας σας, που ούτε καν τους ξέρετε! Είναι µια ευκαιρία, λοιπόν, να τους γνωρίσετε, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία των µακρινών ταξιδιών (µε πλοία, τρένα, αεροπλάνα), ενώ, το σηµατικότερο, σε περίπτωση τοπικού lockdown θα µπορέσετε να επιστρέψετε πιο εύκολα στο σπίτι σας.

road trip

Μετά από ένα τόσο µεγάλο διάστηµα εγκλεισµού, είναι φυσικό να θέλετε να κάνετε διακοπές και να απολαύσετε τη θάλασσα. Όµως σκέφτεστε την ενδεχόμενη πολυκοσµία, και τον συνωστισµό όχι μόνο σε µπαρ και ταβέρνες αλλά και σε πλοία ή αεροπλάνα. Αν λοιπόν προτιµάτε να παραµείνετε “κοινωνικά αποµακρυσµένοι” ακόμα και αποµονωµένοι, ένα ταξίδι µε το αυτοκίνητο σε κοντινό προορισµό φαντάζει ιδανικό για τις φετινές σας διακοπές ή ακόμα και για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

Λαγκάδια Αρκαδίας: Το γραφικό χωριό που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής!

Ωστόσο υπάρχουν κι εδώ µέτρα που πρέπει να πάρετε για την έξτρα ασφάλειά σας.

1. Φροντίστε να έχετε στο αυτοκίνητο και ένα δεύτερο φαρµακείο µε απολυµαντικό, σαπούνι, χαρτί υγείας και καλύµµατα τουαλέτας.

2. Επειδή οι στάσεις για τουαλέτα αναπόφευκτα γίνονται σε βενζινάδικα ή καφέ, είναι απαραίτητο να έχετε µαζί το αντισηπτικό σας, ένα σαπούνι και το δικό σας χαρτί υγείας.

3. Σε κάθε στάση φροντίστε να απολυµαίνετε σχολαστικά διάφορα σηµεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου – κυρίως αυτά που χρησιµοποιείτε περισσότερο.

4. Αν επιλέξετε να βάλετε µόνοι σας βενζίνη στο αυτοκίνητο, φορέστε γάντια, που θα πετάξετε στη συνέχεια.

5.Αν χρειαστεί να διανυκτερεύσετε σε ξενοδοχείο, καθαρίστε σχολαστικά πόρτες, τραπέζια, βρύσες, τουαλέτα, νεροχύτη, διακόπτες, τηλεχειριστήρια, κρεβάτια και γενικά κάθε επιφάνεια που θα χρησιµοποιήσετε ή θα ακουµπήσετε επάνω της πράγµατα.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ