Οι παραλίες της Εύβοιας είναι σχεδόν αμέτρητες! Και οι περισσότερες για να μην πούμε όλες, υπέροχες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Εύβοια είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με το αυτοκίνητο αλλά και για μικρές εκδρομές Σαββατοκύριακου. Προσφέροντας κυριολεκτικά τα πάντα στον επισκέπτη είτε αναζητάει παραλίες με κρυστάλλινα νερά ή εναλλακτικές δραστηριότητες μέσα στη φύση κοκ… είναι λογικό να έχει αποκτήσει πλήθος θαυμαστών!

Μπορεί να έχουμε γράψει πολλάκις για τις περισσότερες από τις παραλίες της Εύβοιας αλλά πραγματικά οι επιλογές ή και οι συνδυασμοί δεν έχουν τελειωμό!

Εδώ θα φτάσουμε στην ανατολική πλευρά της Εύβοιας εκεί που οι παραλίες της βρέχονται από τα βαθυγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά και θα επισκεφτούμε 2 από αυτές σχεδόν διαδοχικές μεταξύ τους την υπέροχη Πετάλη και την «κρυμμένη» Βύθουρη!

Πετάλη

Η Παραλία Πετάλη στην καρδιά της Εύβοιας είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στη μεριά του Αιγαίου γεγονός που σημαίνει ότι τα νερά της είναι σκέτο όνειρο! Η παραλία είναι αρκετά πλατιά και η διαδρομή για την πρόσβασή είναι εντυπωσιακή.

Διαβάστε ακόμα:  Στις δυτικές πλαγιές της Πίνδου βρίσκεται ένας από τους πιο γραφικούς πετρόχτιστους οικισµούς όλης της Ηπείρου
Πετάλη Εύβοια
Πετάλη

Βύθουρη

Η «κρυμμένη» παραλία Βυθούρι Γλύφαδας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαύρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Η κρυμμένη Βύθουρη στη κεντρική Εϋβοια
Παραλία Βύθουρη Εύβοια
Παραλία Βύθουρη, Εύβοια

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ