φραπέ

Μια αξιοσημείωτη -και αναπάντεχη θα προσθέταμε- διάκριση ήρθε για τη χώρα μας από την παγκόσμια πλατφόρμα φαγητού και ποτού tasteatlas, η οποία ξεχώρισε τους καλύτερους καφέδες του κόσμου και 3 από αυτούς είναι ελληνικοί!

Οι καλύτεροι καφέδες στον κόσμο είναι… made in Greece!

Αν μέχρι στιγμής πιστεύατε ότι τους Ιταλούς στον καφέ δεν τους πιάνει κανείς… κάνετε λάθος! Το tasteatlas έρχεται να το διαψεύσει αυτό δημοσιεύοντας την λίστα με τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο και σε αυτήν ανήκουν 3 ελληνικοί!

Οι αγαπημένοι μας, freddo espresso και freddo cappuccino και ο κλασικός και διαχρονικός φραπές της Ελλάδας, φιγουράρουν στην λίστα με τους καλύτερους καφέδες παγκοσμίως της Taste Atlas!
Μάλιστα ο freddo espresso βρέθηκε τρίτος παγκοσμίως και την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο freddo cappuccino! Από το τσαρτ με τις καλύτερες βαθμολογίες δεν θα μπορούσε να λείπει ο κλασικός φραπές, ο οποίος καταλαμβάνει την ένατη θέση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο εσπρέσο που είναι ιταλικός καφές βρέθηκε στην όγδοη θέση και ο original καπουτσίνο στην έκτη αφού η ελληνική “πατέντα” να σερβίρονται κρύοι απ’ότι φαίνεται κέρδισε το κοινό!

Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβε ο καφές της Κούβας και τη δεύτερη ο καφές φίλτρου της Ινδίας. Η κατεξοχήν χώρα του καφέ, η Ιταλία, και πατρίδα του espresso, δεν εμφανίστηκε παρά στην 6η θέση με τον καπουτσίνο.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ