Η Ιταλία είναι κορυφαίος προορισμός διακοπών κάθε στιγμή του χρόνου με πολλές επιλογές για κάθε γούστο! Ωστόσο η πρωτεύουσά της, η αιώνια πόλη, η Ρώμη, είναι σημείο αναφοράς κάθε ταξιδιώτη. Και μπορεί να διαθέτει τα πάντα από αξιοθέατα και τεράστια ιστορία μέχρι μια πλούσια γαστρονομική σκηνή, άξια εκπρόσωπο της φημισμένης ιταλικής κουζίνας. Στη Ρώμη θα βρείτε πολλά και καλά εστιατόρια για να απολαύσετε εξαιρετική τοπική κουζίνα. Ωστόσο μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ένα, όχι μόνο για το φαγητό του αλλά για το γεγονός ότι είναι το παλιότερο εστιατόριο στη Ρώμη αφού σερβίρει περισσότερα από 500 χρόνια!

- Advertisement -

Ο λόγος για το περίφημο Ristorante La Campana που λειτουργεί από το 1518 και σερβίρει κλασικό ρωμαϊκό φαγητό.

Μπορεί, λοιπόν, να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα παλαιότερα λειτουργικά εστιατόρια του κόσμου βρίσκεται στη γεμάτη ιστορία Ρώμη. Σε μια κεντρική γειτονιά, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το πάνθεον πολλών χιλιετιών, το Ristorante La Campana σερβίρει τις γεύσεις του στην ίδια τοποθεσία του από το 1518.

Το μενού είναι τόσο ρωμαϊκό όσο γίνεται. Κλασικά πιάτα όπως το cacio e pepe και το carciofi alla giudia είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου, Και ενώ οι τουρίστες είναι συχνοί, ειδικά με τη βολική του τοποθεσία, οι πιστοί θαμώνες εξακολουθούν να είναι σημείο αναφοράς για το εστιατόριο. Η φαινομενικά χαρακτηριστική εμφάνιση του , σε συνδυασμό με μια πλούσια κληρονομιά, είναι ακριβώς αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό.

Το δάπεδο με τα πλακάκια, η απλή διακόσμηση και τα λευκά τραπεζομάντιλα, το La Campana μπορεί να μην φαίνεται πολύ διαφορετικό από άλλα μαγαζιά της περιοχής, ωστόσο, η καταγωγή του είναι πιο βαθιά από τα περισσότερα, με την οικογένεια να λειτουργεί την επιχείρηση από τον 19ο αιώνα. Μάλιστα, μια φωτογραφία των προ-προπαππούδων του σημερινού ιδιοκτήτη φαίνεται να κοσμεί τους τοίχους. Ωστόσο, πρόσφατα, όταν συμβουλεύτηκε φορολογικά έγγραφα, αποκαλύφθηκε ότι η ιστορία του πάει ακόμα πιο πίσω. Η τεκμηρίωση δείχνει ότι το όνομα του εστιατορίου καταχωρήθηκε το… 1518 στην ίδια ακριβώς διεύθυνση!

Μόλις επικυρωθούν περαιτέρω, τέτοια ιστορικά αρχεία θα καθιστούσαν το La Campana όχι μόνο την παλαιότερη επιχείρηση της Ρώμης αλλά και το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο! Επί του παρόντος, η διάκριση ανήκει στο Restaurante Botín της Μαδρίτης, το οποίο λειτουργεί από το 1725. Η ομάδα του La Campana έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αποκτήσει επίσημα τον τίτλο, με επαλήθευση από το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ